ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός- Χαρδαλιάς:Δύο τεστ κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση-τουρισμό

Χαρδαλιάς
INTIME

Προβληματισμός για την πορεία της πανδημίας- Τι νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ - ένα self test και ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και συχνότερα στη χώρα μας, και αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Επίσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μύκονο, δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, μα μερική σταθεροποίηση, με μικρή τάση μείωσης. Όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί, και τα νέα κρούσματα σχετίζονται με τα υπάρχοντα. Τα μέτρα, υπογράμμισε, φαίνεται πως κατάφεραν να ανακόψουν μερικώς τη διασπορά του ιού. Ως προς την παράτασή τους μετά τη Δευτέρα το πρωί, είπε πως θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε επίσης σαρωτικούς ελέγχους από τη Δευτέρα στη Μύκονο και σε άλλες περιοχές που προβληματίζουν επιδημιολογικά.

O υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας και πώς αυτός διαμορφώνεται. Αναλυτικότερα:

- Ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης.

- Οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου, και Χανίων (εκτός Δήμου Γαύδου), ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

- Οι Δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

- Οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (εκτός του Δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του Δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

- Οι Δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

- Ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Υπενθυμίζεται πως στα 2.604 ανέρχονταν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα την Πέμπτη, ενώ οι νέοι θάνατοι μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται στους 5. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.604 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 126 διασωληνωμένοι