ΕΛΛΑΔΑ

Προσκλήσεις - έκπληξη από την Κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό για την γιορτή της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου προσκλήσεις προεδρικό
INTIME

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε προσκλήσεις -έκπληξη, για την δεξίωση για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σε πρόσωπα όπως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως και σε ήρωες της πανδημίας, θύματα της τρομοκρατίας, αλλά και εκπρόσωπο της κοινωνίας των πολιτών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορέσει τελικά να παραστεί, ωστόσο έλαβε πρόσκληση πριν δύο εβδομάδες και εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί εφόσον το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πρωταθλητής του NBA δεν θα φτάσει στην Ελλάδα το Σάββατο, δηλαδή την ημέρα που θα γίνει και η δεξίωση, συνεπώς όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών.

Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι -εκτός των πολιτικών αρχηγών, των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και των αντιστασιακών- η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, αλλά και εκπροσωπώντας το κίνημα Me Too, η Σοφία Μπεκατώρου.

Καλεσμένοι και αριστούχοι των Πανελλαδικών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά με την πρόσκλησή της και την αριστούχο μαθήτρια Σοφία Βάγια, την πρώτη των πρώτων, η οποία με τα 19.866 μόρια που συγκέντρωσε πέτυχε όχι μόνο την πρώτη επίδοση φέτος, αλλά και την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόσκληση επίσης έλαβε ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής που έχασε και τους δύο γονείς από κορονοϊό, δύο μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά κατάφερε να αριστεύσει συγκεντρώνοντας 18.700 μόρια.

Όλοι οι καλεσμένοι στο Προεδρικό

Εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, έχουν προσκληθεί διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Προσκλήθηκαν επίσης εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στην εκδήλωση θα παίξουν τα ξύλινα και τα χάλκινα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ενώ σημειώνεται πως φέτος η είσοδος στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνεται αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή για όσους έχουν αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού 72 ωρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.854 νέα κρούσματα, στους 130 οι διασωληνωμένοι και 7 νέοι θάνατοι