ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Στο παρελθόν και τις επαφές του θύματος της «μαφιόζικης» επίθεσης στρέφονται οι έρευνες

Θήβα δολοφονία μαφιόζικη επίθεση

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βλέπουν προσωπικές διαφορές ή κάποιου είδους «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από «μαφιόζικη» επίθεση.

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Θήβας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βλέπουν προσωπικές διαφορές ή κάποιου είδους «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από τη «μαφιόζικη» εκτέλεση του επιχειρηματία, Κώστα Τσαφταρίδη, στο Ταχί Θήβας, έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει 6 τραύματα, τα 4 από αυτά στον κορμό, ένα στο κεφάλι κι ένα στον μηρό. Στο σημείο βρέθηκαν 9 κάλυκες των 9 χιλιοστών που μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξεταστούν, σε μια προσπάθεια οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν αν το όπλο της δολοφονικής επίθεσης ήταν «καθαρό» ή αν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα πάρει καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντός του, είτε οικογενειακά είτε φιλικά, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν είχε δεχτεί απειλές, αν είχε διαφορέςς και αν υπήρχε κάποιος με τον οποίο να ήταν σε αντιπαράθεση.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια σύνδεση του επιχειρηματία με τον «κόσμο της νύχτας» της Αθήνας. Πριν από 15 χρόνια ο Κώστας Τσαφταρίδης είχε κατηγορηθεί για 100 δενδρύλλια κάνναβης, όμως πρόκειται για «παλιά υπόθεση» που δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή θυμίζει «μαφιόζικο χτύπημα», με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να θέλουν να βρουν ενδεχομένως τον ηθικό αυτουργό.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και αναμένεται να προβούν και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχαν ύποπτες επικοινωνίες.

Φίλοι και συγγενείς του δηλώνουν συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου τους Κώστα και δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δράστης, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας και μόλις έφτασε στο σπίτι του τον πυροβόλησε, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλειών - Στους εμβολιασμούς ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση