ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αργολίδα, σε ύφεση στην Χαλκίδα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αργολίδα, σε ύφεση στην Χαλκίδα

Φωτιά: Σχεδόν 50 φωτιές σημειώθηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο – Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Αραχναίο, σε ύφεση η πυρκαγιά στο Βαθροβούνι Χαλκίδας

Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Συνολικά επιχείρησαν 919 πυροσβέστες με 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 352 οχήματα, 23 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην Τ.Κ. Αραχναίου του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ (CL 215) και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αργολίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Τ.Κ. Αραχναίου του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ (CL 215) και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό ο οποίος εκκένωθηκε.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, προκειται για την μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην Αργολίδα και η μοναδική που απείλησε χωριό με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

Σε αυτό συνέβαλαν βέβαια οι δυνατοί άνεμοι και η δύσβατη περιοχή που έδωσε την δυνατότητα στην φωτιά να γιγαντωθεί και να εξαπλωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού και βρίσκεται σε εξελιξη έρευνα από τα αρμόδια τμήματα και για την φωτιά στην παλιά χωματερή του Λυγουριού που εκδηλώθηκε στο Σάββατο.

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα

Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Κυριακή στην περιοχή Βαθροβούνι στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 A/, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε την ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων