ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΝΟ «έδεσε» τα πλοία

Η ΠΝΟ «έδεσε» τα πλοία

Αγκυροβολημένα στα λιμάνια είναι από τις 06:00 το πρωί τα πλοία και θα παραμείνουν έτσι σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η ΠΝΟ αξιώνει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα.
Εντός των ημερών της απεργίας αναμένεται να συνεδριάσει η ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου και του Οίκου Ναύτου οι οποίοι μάλιστα προγραμματίζουν από σήμερα καταλήψεις σε κτίρια.

Εντός της ημέρας μάλιστα ενδέχεται εκπρόσωποι των ναυτικών να έχουν συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Υγείας και Εργασίας προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου για τα ζητήματα που αφορούν τα δυο Ταμεία.

Αυτή την ώρα εκπρόσωποι των ναυτεργατών βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Blue Star Paros ενώ μέχρι στιγμής η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, είναι ήρεμη.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναμένεται να δημιουργηθούν έντονα προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών. Ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να δοθεί λύση για τα ευπαθή προϊόντα.

Σημειώνεται ότι η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα γίνεται μόνο με πλοηγικά σκάφη.

Η συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, διεξήχθη το Σάββατο, σε πολύ τεταμένο κλίμα.

Η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει αίσθημα εθνικής ευθύνης και ότι δεν θα υπάρξουν ζητήματα που θα θίξουν τους πολίτες της χώρας, τα νησιά και την οικονομία.