ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές: Θα κατανοήσουν το λάθος εάν βρεθούν στο νοσοκομείο

Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές: Θα κατανοήσουν το λάθος εάν βρεθούν στο νοσοκομείο

Εμβολιασμός: Αυστηρό το μήνυμα εκ μέρους της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, προς τους αρνητές του εμβολιασμού.

Ερωτηθείσα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για το τι θα έλεγε στους αρνητές του εμβολίου, η κυρία Θεοδωρίδου ήταν κατηγορηματική:

«Δεν θα τους έλεγα τίποτα διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν» δήλωσε, αποσαφηνίζοντας ότι αναφέρεται σε αντιεμβολιαστές, και όχι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν και αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο, και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία» ανέφερε.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.070 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 147 διασωληνωμένοι