ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το μουμιοποιημένο κεφάλι στην Κρήτη - Σήμερα οι απαντήσεις του Ιατροδικαστή

Πτώμα, βαρέλι
creta24

Φρίκη από το κεφάλι που ανακαλύφθηκε σε βαρέλι στο Ρέθυμνο - Τι εξετάζουν οι Αρχές 

Ένα καλά κρυμμένο, μακάβριο μυστικό στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού του δήμου Ρεθύμνου, αποκάλυψε χθες το πρωί η σκαπάνη εκσκαπτικού μηχανήματος.

Ο χειριστής του σοκαρίστηκε από την εικόνα που αντίκρισε όταν, στη διαδικασία καθαρισμού των παρόχθιων περιοχών του ποταμού, σε μια δασώδη από καλάμια έκταση το σκαπτικό μηχάνημα ακούμπησε ένα πλαστικό βαρέλι που έπεσε στο έδαφος και από το στόμιο του εμφανίστηκε ένα ανθρώπινο κεφάλι σε κατάσταση μουμιοποίησης.

Ο νεαρός χειριστής που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, κάλεσε τηλεφωνικά τον εργοδότη του και εργολάβο του έργου καθαρισμού, Μαν. Σφακιανάκη, ζητώντας του να σπεύσει στο σημείο.

Οι δυο άνδρες κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία και άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου έφτασαν στο σημείο αποκλείοντας τον χώρο εν αναμονή του ιατροδικαστή που κλήθηκε από τους αστυνομικούς και έφτασε λίγο αργότερα. Από τη μακροσκοπική εξέταση του φέρεται να διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο σκελετό χωρίς αμφιβολία, ενώ άλλα μακροσκοπικά ευρήματα έδωσαν την εικόνα ότι ανήκει σε άνδρα.

Για περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση η μουμιοποιημένη σορός παρελήφθη από γραφείο τελετών και μεταφέρθηκε στη μονάδα ιατροδικαστικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και ο ιατροδικαστής αναμένεται σήμερα να δώσει απαντήσεις τόσο από ανθρωπολογικής πλευράς (αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα και κατά προσέγγιση ηλικία), όσο και ως προς τον προσδιορισμό του χρόνου θανάτου του θύματος.

«Θα περιμένουμε την εξέταση και την έκθεση του ιατροδικαστή για να κινηθούμε ανάλογα ως προς τις έρευνες μας, δηλαδή στην αναζήτηση της ταυτότητας του θανόντα και στην αναζήτηση των δραστών εάν πρόκειται για έγκλημα», ανέφερε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Ρουτζάκη, στο Ρέθυμνο δεν εκκρεμεί αναζήτηση άνδρα αγνοούμενου ούτε αναζήτηση σορού ανδρός, δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση κάποιου ατόμου. Αντίθετα, δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα τα πτώματα δυο γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Ρέθυμνο πριν τρία χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, της 38χρονης Τόνια Ζόεβα και της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα.

Εδώ όμως πρόκειται για σορό άνδρα και όλη η εικόνα παραπέμπει σε έγκλημα με τους δράστες να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν το πτώμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση