ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Δραματική η κατάσταση - Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Αχαΐα: Δραματική η κατάσταση - Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
Facebook / Δημήτρης Θεοδοσίου

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα - Στιγμές αγωνίες για τους κατοίκους τριών χωριών  -Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια - Μήνυμα από το 112: Φύγετε προς Αίγιο - Τι λένε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Αχαΐας και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας στο Newsbomb.gr - Κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Δραματική η κατάσταση στην Αχαΐα από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ζήρια, η οποία εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα μεγάλο μέτωπο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια, όπου έχει κάψει, σύμφωνα με τα patrastimes 4 σπίτια.

Φωτιά στην ΖήριαFacebook/Ευγενία Γεωργοπουλου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι έχουν εκκενωθεί.

Στην περιοχή σπεύδει εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι λέει ο Δήμαρχος Αιγιαλείας στο Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Καλογερόπουλο Δημήτριο, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης». «Πιθανότατα η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ώρες, να έχει κάψει τα πρώτα σπίτια», είπε.

Καίγονται σπίτια στη Ζήρια
Καίγονται σπίτια στη ΖήριαThe Best

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει το ρωσικό Beriev-200 όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το tempo24.

Νωρίτερα, με επείγον μήνυμα από το 112 η Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας επισήμανε την ανάγκη εκκένωσης της Ζήριας, του Λαμπιρίου και των Καμαρών και καλούσε τους πολίτες να κινηθούν προς Αίγιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες είναι κοντά στον οικισμό... όλα είναι σε εξέλιξη».

Φωτιά στην Αχαΐα: Κλειστές Ολυμπία και Παλαιά Εθνική - Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία - Κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Από τη φωτιά οι τοπικές αρχές έκλεισαν την Ολυμπία οδό από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα, όπως και την Παλιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου.

Τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα οδηγούνται από την τροχαία προς το Αίγιο. Στην Παλαιά Εθνική η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ύψος του Δρεπάνου έως τα Σελιανιτικα.

Την ίδια ώρα οι Αρχές έκλεισαν και το ρεύμα προς Αθήνα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Την ίδια ώρα σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εάν χρειαστεί.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, μετά από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ.

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου 110 παιδιά από κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Εικόνες και βίντεο από την πύρινη κόλαση - Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης