ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώθηκε και τέταρτος οικισμός - Απομακρύνθηκαν ένοικοι ξενοδοχείου

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώθηκε και τέταρτος οικισμός - Απομακρύνθηκαν ένοικοι ξενοδοχείου
Πηγή φωτογραφίας thebest.gr

Φωτιά Αχαΐα:  Δεν έχει τέλος η πύρινη κόλαση στην Αχαΐα όπου εκκενώθηκε και τέταρτος οικισμός - Αναφορές για καμμένα σπίτια - Τιτάνια προσπάθεια της Πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική Yπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

Πλέον οι οικισμοί που έχουν εκκενωθεί ανέρχονται στους τέσσερις και συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Λόγγος.

Παράλληλα, αναφορές έχουν υπάρξει για καμμένα σπίτια ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα.

Επιχείρηση του Λιμενικού στην περιοχή

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών