ΕΛΛΑΔΑ

Οι μπαταχτσήδες Γερμανοί του «Ελ. Βενιζέλος»

Οι μπαταχτσήδες Γερμανοί του «Ελ. Βενιζέλος»

Τεράστια φοροδιαφυγή, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από την Γερμανική εταιρεία Hochtief βασικού μετόχου της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ».

Τεράστια φοροδιαφυγή, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από την Γερμανική εταιρεία Hochtief βασικού μετόχου της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» επιβεβαιώνει έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα διοικητικά δικαστήρια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη «η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» ερμηνεύοντας την παράγραφο 7 του άρθρου 26 του ν. 2093/92 σε συνδυασμό με το άρθρο 25 της σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου… θεώρησε ότι ο ΦΠΑ εκπίπτει στο σύνολό του»!

Επιπλέον, ο υπουργός τονίζει ότι «οι φορολογικές αρχές διενήργησαν έλεγχο ( με τη συγκρότηση ειδικού συνεργείου) για τις χρήσεις 2001 έως 2003, ο οποίος καταλόγισε το ΦΠΑ με τους προβλεπόμενους πρόσθετους φόρους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις εκδίδοντας πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ … οριστικές μετα την γνωμοδότηση του ΝΣΚ για το θέμα»

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Οικονόμου, η εν λόγω εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια και υπέβαλε αίτηση για «υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του The London Court of International Arbitration και αναμένεται η σχετική απόφαση».

Επιπροσθέτως, η ΔΟΥ Μεγάλων επιχειρήσεων έχει διενεργήσει ελέγχους και για την περίοδο 2004-2011, έχει εκδώσει τις σχετικές πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ κατά των οποίων η εταιρεία προσέφυγε και πάλι στα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος, ο υπουργός επισημαίνει ότι «κανένας συμψηφισμός δεν έχει διενεργηθεί από επιστροφή ΦΠΑ με βεβαιωμένες ή μη υποχρεώσεις της εταιρείας προς τη Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων μέχρι την 21.2.2012».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ανατολάκης στην ερώτησή του σημείωνε ότι η εταιρεία «δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ δέκα ετών που ανέρχεται στο ύψος των 500.000.000 ευρώ».