ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το μέτωπο - Εκκενώθηκε οικισμός

Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το μέτωπο - Εκκενώθηκε οικισμός
rodiaki.gr

Φωτιά στη Ρόδο: Δεν περιορίζεται το μέτωπο και κατευθύνεται προς Πεταλούδες - Στη «μάχη» και το ρωσικό Beriev-200

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που πήρε το απόγευμα της Κυριακής (1/8) το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Θεολόγου, λίγο μετά τις 16:30.

Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

Την ίδια ώρα έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού, αλλά δεν διευκρινίστηκε από τις αρμόδιες αρχές αν οφείλεται στην πυρκαγιά και σε βλάβες του δικτύου ή σε υπερφόρτωση των γραμμών εξαιτίας της υπερκατανάλωσης.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 και τρία ελικόπτερα.

Στη «μάχη» το ρωσικό θηρίο

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή η Ρόδος βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια, 16 άτομα τραυματίστηκαν