ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Φωτιά στη Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Φωτιά Ρόδος: Δραματική η κατάσταση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί των Ιπποτών. 

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στις Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου και ενώ ο καπνοί από τον πύρινο εφιάλτη δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, οι ζημιές είναι τεράστιες σε κτηνοτροφικές μονάδες που παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή, είναι προς το παρόν ανυπολόγιαστη.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι και στο παρελθόν έχουν δοκιμαστεί από τη μανία της φωτιάς, προσπαθούν πλέον να ξαναβρούν αχτίδα ελπίδας στις στάχτες.

Η Πολιτεία από την πλευρά της, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 01-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, ήτοι έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο «χρυσός» Τεντόγλου χόρεψε συρτάκι το Τόκιο! Η απονομή με τον εθνικό ύμνο (vids)