ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποιος πήγε στο πρώτο επισκεπτήριο για τον ηθοποιό - Τι ζητά ο δικηγόρος του

Πέτρος Φιλιππίδης: Στον ίδιο θάλαμο με τον Λιγνάδη
Οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα είναι μόνοι τους στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως.
INTIME

Το πέμπτο 24ωρο σε κελί στις φυλακές της Τρίπολης διανύει ο Πέτρος Φιλιππίδης - Το πρώτο επισκεπτήριο και το αίτημα του δικηγόρου του

Το πρώτο του επισκεπτήριο είχε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τον Alpha, τον Πέτρο Φιλιππίδη επισκέφθηκε η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, με την επίσκεψη αυτή να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο δικηγόρος του αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Μετά το πέρας της καραντίνας στο ειδικό κελί απομόνωσης ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης μαζί με τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη μπήκε - σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες - ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Να σημειωθεί ότι οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα είναι μόνοι τους στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως, καθώς στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης όλοι είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 18-20 ατόμων, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 110 κρατούμενοι.

Το ιστορικό της «μυστικής» ανάκρισης

Τον Πέτρο Φιλιππίδη συνόδευσε το κατώφλι της ανακρίτριας η σύζυγός του αλλά και ο γιος του, που περίμεναν καρτερικά έξω από το ανακριτικό γραφείο. Η ημέρα της απολογίας του παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό όλο αυτό το διάστημα, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με αλλά γνωστά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, αλλά η εμφάνιση του στα δικαστήρια δεν κατάφερε να περάσει εντελώς απαρατήρητη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε αλλά η ώρα κυλούσε βασανιστικά έξω από το ανακριτικό γραφείο. Η αρχική του πεποίθηση ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα του επιβληθούν ίσως κάποιοι περιοριστικοί όροι ή κάποια χρηματική εγγύηση, άρχισε να κλονίζεται. Γιατί καθυστερούσαν η ανακρίτρια και η εισαγγελέας να εκδώσουν απόφαση.

Δώδεκα ώρες μετά την άφιξη του στην Ευελπίδων, του ανακοινώθηκε η προσωρινή του κράτηση. «Δεν το πιστεύω από που κάνατε», φέρεται να μονολογούσε αιφνιδιασμένος. Τα επόμενα λεπτά τον βρήκαν με χειροπέδες και στον δρόμο προς της ΓΑΔΑ για να περάσει τη νύχτα. Αιφνιδιασμένος και σοκαρισμένος βρέθηκε στα κρατητήρια, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι παιζόταν ένα «θρίλερ» σχετικά με το εάν θα επέστρεφε στην Ευελπίδων για να πάρει το φυλακιστήριο του. Ακόμη μια διαδικασία που δε συνηθίζεται, αλλά το προηγούμενο απόγευμα δεν υπήρχε εισαγγελέας για να εκτελέσει το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Τελικά, το βήμα αυτό παραλήφθηκε και ο ηθοποιός οδηγήθηκε απευθείας στις φυλακές Τρίπολης, όπου για τις επόμενες 5-7 ημέρες θα μείνει σε καραντίνα και μετά θα μεταφερθεί στον θάλαμό του.

Γείτονες θα έχει τον συνάδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για 4 βιασμούς, αλλά και τον καθηγητή ιστιοπλοϊας, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε κατά την απολογία του, ο ηθοποιός, που κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες του ίδιου αδικήματος. Η σθεναρή άρνηση του και ο ισχυρισμός -τουλάχιστον για την μια καταγγέλλουσα- ότι είχε «εμμονή» μαζί του, δεν έγιναν πιστευτοί.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, η δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων», φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα.
Ωστόσο, οι δυο λειτουργοί της δικαιοσύνης έκριναν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, οδηγώντας τον ηθοποιό από το σανίδι στο θάλαμο της φυλακής.

Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, λειτούργησαν επιβαρυντικά. Μάλιστα, διατυπώθηκε η κρίση ότι αν επιστρέψει στην επαγγελματική του ζωή, θα επαναλάβει τέτοιου είδους αδικήματα.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων του ηθοποιού περιέγραφαν μια ιδιαίτερη σκληρότητα στην τέλεση των πράξεων του, καθώς παρά τις παρακλήσεις των τριών γυναικών και τα ξεκάθαρα «όχι», εκείνος φέρεται να μην κάμφθηκε προχωρώντας κανονικά στην επίθεση σε βάρος τους. Το γεγονός αυτό, φέρεται να διασταύρωσαν οι δικαστικές λειτουργοί και από τις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν για τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού. Πρόκειται για ανθρώπους που συνάντησαν τις δυο γυναίκες αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον ηθοποιό και περιέγραψαν με λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα θύματα μετά την επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και όσα τους εξομολογήθηκαν τότε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς