ΕΛΛΑΔΑ

Λουκίδης: Το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι-10% με 15% οι εμβολιασμένοι

10%-15% οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Στυλιανός Λουκίδης, υπογράμμισε πως το 10%-15% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι, μα δεν νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Οι περισσότεροι εκ των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και πνευμονολόγος, Στυλιανός Λουκίδης, προσθέτοντας πως υπάρχει ένα 10-15% ασθενών που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, με απλή νοσηλεία, αλλά όχι σε ΜΕΘ.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι για τους εμβολιασμένους ασθενείς που νοσηλεύονται υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η ηλικία, το αν ανήκουν σε κάποια ευάλωτη ομάδα αλλά και πότε έκαναν το εμβόλιο.

Εξέφρασε την άποψη ότι τον Οκτώβριο θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου, η όποια όπως τόνισε πρέπει να χορηγηθεί και στους υγειονομικούς, ώστε να μπορούν προστατέψουν το περιβάλλον στο όποιο εργάζονται.

Όσον άφορα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, διευκρίνισε ότι στα τέλη Αυγούστου θα έχουμε καθαρότερη εικόνα για το αν μπορούμε να το φτάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επίσης, πρόσθεσε πως «και παλιότερα το 2009 με τον H1N1 και τότε υπήρχαν γιατροί που είχαν μιλήσει για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου… Περάσαμε τα 11 χρόνια, τίποτα δεν έγινε, και δεν είδαμε αυτούς τους πολύ λίγους γιατρούς να πουν ‘κάναμε λάθος εκτίμηση'. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς