ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Ο κορονοϊός ίσως μας εγκαταλείψει το επόμενο καλοκαίρι

Ο κορονοϊός ίσως φύγει το καλοκαίρι
Πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας από τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, καθηγητή Μικροβιολογίας.
INTIME

«Υπαρκτό σενάριο» να μας εγκαταλείψει ο κορονοϊός το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ως «υπαρκτό σενάριο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να μας εγκαταλείψει το επόμενο καλοκαίρι ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, το επόμενο κύμα θα δείξει πώς θα εξελιχθεί η νόσος. «Τον Σεπτέμβριο θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση στην Ευρώπη. Αν το επόμενο κύμα είναι πιο σοβαρό τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Αν το επόμενο είναι πιο μικρό με πολύ λιγότερα θύματα και κρούσματα αυτό σημαίνει ότι βαίνουμε προς την λήξη της πανδημίας».

Για το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης το χειμώνα είπε ότι είναι πολύ πιθανό και συζητείται. «Θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το παγκόσμιο δίλημμα είναι αν θα γίνει η τρίτη δόση στην Ευρώπη ή πρώτη δόση στην Αφρική.

Για την πιθανότητα να χρειάζονται μάσκες και οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους ο ίδιος σχολίασε πως ίσως χρειαστεί εφόσον υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι τριγύρω μας και εφόσον το επίπεδο της επιδημίας εξακολουθεί να είναι τόσο μεγάλο. «Εξαρτάται δηλαδή και από την επίπτωση του νοσήματος. Αν έχουμε πολύ νόσημα τριγύρω μας έστω και ελαφρύ η μάσκα θα είναι χρήσιμη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς