ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Επιχείρηση με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό κατοίκων στην Αγία Άννα

Φωτιά στην Εύβοια
ALPHA

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Νέα επιχείρηση με πλωτά μέσα για να φύγουν οι κάτοικοι, ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Οι κάτοικοι της Αγίας Άννας έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία και όπως ανέφερε στον Alpha ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, στέλνονται εκ νέου πλωτά μέσα για να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η δεύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Αγία Άννα καθώς το απόγευμα είχαν απομακρυνθεί οι παραθεριστές αλλά και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και το κάμπινγκ.

Σύμφωνα με το αντιπεριφερειάρχη Ευβοιάς, Γιώργο Κελαϊδίτη, στην παραλία της Αγίας Άννας ίσως υπάρχουν μέχρι και 500 άτομα. Έχουν απομακρυνθεί 30 άτομα, όσοι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φύγουν δεν κινδυνεύουν άμεσα, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα πλοία για να αποχωρήσουν από το σημείο.

Το μέτωπο της φωτιάς πάντως είναι μεγάλο και δυνατό, σύμφωνα με τον κ. Κελαϊδίτη.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη της Αιδηψού τον Σωτήρη Δανίκα που μίλησε στο ΑΠΕ «ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 μικρά καραβάκια που παραλαμβάνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ασφαλές περιβάλλον σε ένα τουριστικό σκάφος 200 ατόμων που βρίσκεται ανοιχτά, ενώ συγχρόνως έχει δοθεί εντολή και σε άλλα ferry boat από την Αιδηψό και κινούνται προς την Αγία Άννα για να παραλάβουν όσους ανθρώπους χρειαστεί» όπως είπε.

Τέλος οι αναζωπυρώσεις και τα επικίνδυνα μέτωπα φωτιάς που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου από τις Κεχριές μέχρι την Αγία Άννα έχουν κάνει το δρόμο αδιάβατο και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Ακόμη και τα πυροσβεστικά αυτή τη στιγμή κινούνται προς Αγ. Άννα μόνο δια μέσω της Στροφυλιάς.

fotia-evia-agia.jpg
Το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοιαnewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία