ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού οι φλόγες - Εκκένωση σε Μαντούδι και Κυμάσι

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια
Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή
ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματική η κατάσταση στα Βασιλικά Ευβοίας, οι φλόγες έχουν φτάσει στη θάλασσα  - Εισήγηση για εκκένωση των χωριών Μαντούδι και Κυμάσι

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς :«Υπάρχει εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση στο Μαντούδι και το Κυμάσι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί για την ώρα»,

«Η φωτιά είναι μεγάλη και πέρασε και στον δικό μας δήμο. Έχουμε εκκενώσει τους οικισμούς της Κοκκινομηλιας, του Κρυονερίτη, των Μηλεών, των Βασιλικών και της Τσαπουρνιάς. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε να την διαχειριστούμε. Συνιστούμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη».

Αυτή τη στιγμή από αέρος επιχειρούν δύο αεροπλάνα και αναμένονται και τρία ελικόπτερα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού.

Η καταστροφή είναι τεράστια είπε στο evima.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν καεί 250.000 στρέμματα δάσους.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Ο κ. Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr