ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Πετράκης στο Newsbomb.gr: Ζούμε το φαινόμενο των BigFire

Μιχάλης Πετράκης στο Newsbomb.gr: Ζούμε το φαινόμενο των BigFire
Ο Μιχάλης Πετράκης

Πώς οι ολέθριες καταστροφές βλάπτουν την υγεία μας - Φόβος για πλημμύρες τον χειμώνα

«Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις μαζικές καταστροφές. Είναι το φαινόμενο BigFire. Είμαι ανήσυχος και φοβάμαι. Βλέπουμε μαζικές καταστροφές σε πολλά σημεία», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Πετράκης ο οποίος επεκτείνει την σκέψη του και τονίζει πως στα σημεία που είναι κρανίου τόπος από την επέλαση της φωτιάς αλλάζει το μικροκλίμα.

«Υπάρχει απότομη αλλαγή του μικροκλίματος στα σημεία που κάηκαν ολοσχερώς. Αλλάζει η θερμοκρασία και αναστρέφεται η κλιματική ισορροπία. Όλα αυτά σημαίνουν πληγές μεγάλες για το περιβάλλον μας».

Στη συνέχεια αναφέρει πως οι καταστροφές έχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία όλων μας: «Οι άμεσες συνέπειες είναι η εισπνοή μικροσωματιδίων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και μπορούν να προκαλέσουν σε πολλούς ανθρώπους αναπνευστικά προβλήματα. Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες επιπτώσεις δεδομένου ότι μειώνονται οι πνεύμονες πρασίνου στον αστικό ιστό και η υγεία πολλών ανθρώπων θα επιβαρυνθεί».

Θα έρθουν κατακλυσμοί;

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν ο Χειμώνας που ακολουθεί θα φέρει και άλλες καταστροφές ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Πετράκης εξηγεί, «Το σαθρό υπέδαφος δεν μπορεί να κρατήσει όγκο νερού. Είναι πολύ πιθανό να δούμε σε μια δυνατή βροχή εικόνες κατακλυσμού… Πρέπει να υπάρξουν άμεσες επεμβάσεις. Στο δίλημμα δάσος ή ανεμογεννήτριες να επιλέξουμε ότι θέλουμε το δάσος που είναι η πηγή ζωής μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr