Φωτιά ΤΩΡΑ: Παραδόθηκε στις φλόγες το Κρυονέρι - Καίγονται σπίτια παντού στον οικισμό

Χρήστος Γιαννούλης

Η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό του Κρυονερίου και καίει σπίτια...
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Χάνεται η μάχη στο μέτωπο του Κρυονερίου, με την πυρκαγιά να έχει μπει στον οικισμό και να καίει σπίτια και περιουσίες.

Τιτάνια μάχη έδωσαν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στο Κρυονέρι κάνοντας παράλληλα διαρκείς εκκλήσεις για εναέρια μέσα, καθώς το πύρινο μέτωπο δεν ήταν δυνατό να περιοριστεί με τις επίγειες δυνάμεις.

Στο Κρυονέρι η πρώτη μάχη χάθηκε στην είσοδο του οικισμού, καθώς παρά τις προσπάθειες όλων όσοι επιχειρούσαν σε καίρια σημεία για να διαφυλάξουν τον οικισμό, η φωτιά μπήκε σε αυτόν και έχει αρχίσει να καίει σπίτια και περιουσίες.

Είναι ενδεικτικό πως μετά τις 13:00 δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν παραταχθεί στο γήπεδο του Κρυονερίου για να προσπαθήσουν να ανακόψουν εκεί το μέτωπο, όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Έτσι, λίγο πριν από τις 14:00 πυροσβέστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν τρέχοντας από το σημείο καθώς η φωτιά μπήκε στο Κρυονέρι, το οποίο πια έχει παραδοθεί στις φλόγες…

Συνεχείς εκρήξεις στο Κρυονέρι

Η κατάσταση στο Κρυονέρι έγινε εφιαλτική, καθώς από τη στιγμή που μπήκε στον οικισμό η φωτιά, ακολούθησαν συνεχείς εκρήξεις.

Οι εκρήξεις αποδίδονται, στην ύπαρξη - πιθανότατα - φιαλών υγραερίου σε σπίτια και επιχειρήσεις, γεγονός που έκανε το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών ακόμα πιο δύσκολο αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο.

Σπίτια και επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, ωστόσο, να επιστρέφουν στον οικισμό αμέσως μόλις πέρασε το ισχυρό μέτωπο από μέσα έτσι ώστε να σβήσουν μικροεστίες που συνέχισαν να καίνε σε αυλές και περιβάλλοντες χώρους σπιτιών και κτηρίων...

Μια προσαγωγή υπόπτου στο Κρυονέρι - Νεαρός κινούταν κοντά στο μέτωπο

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος και του Newsbomb.gr , Αλέξανδρος Καλαφάτης, στο Κρυονέρι έγινε προσαγωγή νεαρού. Ο άνδρας εξετάζεται για τον λόγο που βρέθηκε στο σημείο, με τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως ο νεαρός βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή ή αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Θυμίζουμε πως στην Πάρνηθα, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, για αυτό και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό πιθανών εμπρηστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved