ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Να φοράνε μάσκα όσοι βγαίνουν από τα σπίτια τους, αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Έκκληση για μάσκες από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ
INTIME

Έκκληση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Πατίνας Παγώνη, για χρήση μασκών και λόγω των πυρκαγιών.

Έκκληση προς τους πολίτες να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι, όχι μόνο για προστασία από τον κορονοϊό, μα και λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές, απηύθυνε, μέσω του Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Έχουμε αρκετό κόσμο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστικά προβλήματα. Θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει και μύτη και στόμα. Όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και κυκλοφορούν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μαίνονται οι φωτιές να δείξουν προσοχή όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει σταματήσει αυτή η ιστορία», δήλωσε η κ. Παγώνη.

«Οι εισαγωγές είναι σταδιακές στις απλές κλίνες Covid. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν όσοι γυρίσανε από διακοπές. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να εμβολιαστούν μόλις γυρίσουν. Δεν θα φτάσουμε το τείχος ανοσίας που είχαμε στόχο το 80% στο τέλος Αυγούστου, γιατί ο καύσωνας και οι φωτιές έχουν προκαλέσει ελάττωση στα ραντεβού για εμβολιασμό» πρόσθεσε.

«Μετά από ενάμισι χρόνο είναι ανάγκη κάποιος να πει φορέστε μάσκα όπου υπάρχει πολύς κόσμος; 18 μήνες την παλεύουμε! Δεν ξέρουμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό; Πιεστήκαμε τόσους μήνες, από την άλλη όμως υπάρχει η πίεση από τη νόσο. Φτάσαμε τα 3.000 κρούσματα. Δεν είναι αστείο! Έκκληση: όσοι γυρίζουν να πάνε να εμβολιαστούν», πρόσθεσε, τονίζοντας πως όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα μπούμε σε ένα φθινόπωρο και θα πρέπει να φτιάξουμε ένα τείχος ανοσίας. Γενικό lockdown δεν μπορεί να γίνει. Οικονομικά θα καταστραφούν πολλές οικογένειες. Όπου χρειαστούν μέτρα τοπικά, πρέπει να παρθούν», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Νύχτα κόλασης - Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές λεπτό προς λεπτό