ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG: Για πέμπτη μέρα στις φλόγες η Ελλάδα - Αγωνία για Εύβοια και Ηλεία

Η Ελλάδα φλέγεται
Η Ελλάδα φλέγεται
Intime News

Φωτιά Τώρα: Ανησυχία για τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα - Αγωνία για την Εύβοια, ανεξέλεγκτα όλα τα μέτωπα - Όλες οι εξελίξεις για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα λεπτό προς λεπτό

Σε δύο μέτωπα προς τις παρυφές της Πάρνηθας, το ένα στο ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και το άλλο στη Μαλακάσα, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική. Έντονη ανησυχία προκάλεσε προς στιγμή, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στη βάση της Πάρνηθας με κατεύθυνση το Κατσιμίδι, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ωστόσο, οι μάχες με τις αναζωπυρώσεις δίνονται σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την καμένη έκταση, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εφιστά την προσοχή όλων σε ύποπτες κινήσεις για εμπρησμό, όπως έγινε χθες στο Πεδίον του Άρεως.

Την ίδια ώρα, εφιαλτικές είναι οι στιγμές στην Εύβοια από την επέλαση του πύρινου μετώπου το οποίο προέλασε για πέμπτη μέρα και έχει ήδη κατακάψει, σπίτια, αυτοκίνητα και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου. Δύσκολη η κατάσταση για τα Βασιλικά, όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό. Πλωτά μέσα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο λιμάνι για την απομάκρυνση κατοίκων.

Παράλληλα, πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Νεμούτα στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες. Τέλος, δύο πύρινα μέτωπα που έχουν περάσει στην Αρκαδία, από την Ηλεία και τη Μεσσηνία, αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης.

Live οι εξελίξεις για τις φωτιές σε όλη τη χώρα στο Newsbomb.gr