ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Μάχη με το χρόνο και τις αναζωπυρώσεις - Ανησυχία για Πάρνηθα, Ιπποκράτειο Πολιτεία

Φωτιά στην Αττική (7/8)
Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην Αττική
Intime News

Φωτιά ΤΩΡΑ: Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Αττική για ακόμα μία ημέρα με την καθοριστική συνδρομή και των εναέριων μέσων που επιχειρούν συνεχώς.

Νέα αναζωπύρωση στα ορεινά της Πάρνηθας αλλά και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει προκαλέσει συναγερμό στην Πυροσβεστική. Την ίδια ώρα, καλύτερη εκτιμάται ότι είναι η εικόνα σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες όπου νωρίτερα οι φλόγες είχαν φθάσει σε σημεία που δεν είχαν επηρεαστεί τις προηγούμενες μέρες, καίγοντας σπίτια.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική μόνο επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 215 οχήματα. Στο σημείο βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Την εκτίμηση ότι η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική θα μπορούσε να οριοθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες εξέφρασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση στην οποία προχώρησε το Σάββατο«Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες» είπε προσθέτοντας ότι «οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία».

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε και ο κ. Χαρδαλιάς έχει ριχθεί στη μάχη το μέγιστο των διαθέσιμων δυνάμεων πυρόσβεσης προκειμένου να μην δημιουργηθεί ξανά ενιαίο μέτωπο.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας

Από τη στιγμή που το μέτωπο στη Μαλακάσα τέθηκε υπό έλεγχο, αποφασίστηκε να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας. Τα οχήματα μπορούν πλέον να διέρχονται κανονικά σε όλο το μήκος της οδού, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός, και στα δυο ρεύματα.

Θυμίζουμε πως η κεντρική αρτηρία που συνδέει την πρωτεύουσα με τη Βόρεια Ελλάδα, είχε κλείσει στο ύψος της οδού Καλυφτάκη και στα Οινόφυτα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE την πορεία της πυρκαγιάς – Στα 55 τα ενεργά μέτωπα στη χώρα, «μάχες» παντού