ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE την πορεία της πυρκαγιάς – Στα 55 τα ενεργά μέτωπα στη χώρα, «μάχες» παντού

Φωτιά ΤΩΡΑ live
Φλέγεται όλη Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ζωντανή εικόνα από δορυφόρο με όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας – Σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα μέτωπα της Αττικής και προς τα πού το ωθούν οι άνεμοι – Αποκαρδιωτική η εικόνα στην Εύβοια και την Ηλεία. Όλες οι ενεργές εστίες

Φλέγεται όλη Ελλάδα. Για τέταρτο 24ωρο η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την απειλή της πυρκαγιάς. Η χώρα είναι σε έναν πρωτοφανή «πόλεμο» με έναν αντίπαλο που δείχνει να είναι ανίκητος, όσες δυνάμεις κι αν επιχειρούν εναντίον του.

Η κατάσταση στη βόρεια Αττική είναι πραγματικά απελπιστική. Η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας τεράστιες εκτάσεις. Δυστυχώς, δεν μιλούμε μόνο για δάσος, αλλά και για κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εναέριων και επίγειων, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, η φωτιά είναι αδύνατον έστω να περιοριστεί, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ LIVE ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Νέο μέτωπο στην Πάρνηθα - Η κατάσταση στην Αττική

Το μεσημέρι του Σαββάτου (07.08), ξέσπασε ένα ακόμα μεγάλο μέτωπο στην Πάρνηθα. Η φωτιά καίει ένα από τα ελάχιστα σημεία του πευκοδάσους, ανάμεσα στο Κρυονέρι και τη Βαρυμπόμπη, που είχαν γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα και η κατάσταση δείχνει απελπιστική σε όλο το λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση δείχνει να είναι το μέτωπο στη Μαλακάσα, όπου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο και να τιθασευτεί η φωτιά που είχε περάσει τη νύχτα της Παρασκευής την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Μάλιστα λίγο μετά τις 15:00 υπήρξε η πληροφόρηση πως ο δρόμος θα δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία...

Στην Αττική παραμένουν ενεργά αρκετά ακόμα μέτωπα, με τους κατοίκους και τους αυτοδιοικητικούς να ανησυχούν κυρίως για τις αναζωπυρώσεις.

Τιτάνια μάχη στην Ηλεία - Απειλείται η Νεμούτα

Από το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Ηλεία και συγκεκριμένα στη Νεμούτα είναι σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για να σωθεί ο οικισμος και να μην περάσει η φωτιά πάνω από το σημείο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ξεφύγει προς πάσα κατεύθυνση. Στην περιοχή υπάρχει πευκοδάσος και πιθανή εξάπλωση του μετώπου θα είναι καταστροφική.

Σε άλλο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας, οι φλόγες ξέφυγαν και πέρασαν σε έδαφος της Αρκαδίας, από το χωριό Βασιλάκι προς τη Γορτυνία, όπου κι εκεί γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στη Λακωνία το μέτωπο συνεχίζει να καίει στην Ανατολική Μάνη, με την κατάσταση να μοιάζει καλύτερη τις τελευταίες ώρες αλλά τον «πόλεμο» να μην έχει κερδηθεί ακόμα. Οι αναζωπυρώσεις και οι νέες εστίες και σε αυτή την περίπτωση, προκαλούν την έντονη ανησυχία όσων επιχειρούν στο σημείο.

Κρανίου τόπος η Εύβοια - Εκκλήσεις από την Ιστιαία

Η Βόρεια Εύβοια για ένα ακόμα 24ωρο καίγεται και κινδυνεύει να αφανιστεί από τον χάρτη. Μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες εκκένωσης στη Λίμνη το βράδυ της Παρασκευής, το πρωί του Σαββάτου το μέτωπο απείλησε αρκετά χωριά και οικισμούς, προκαλώντας νέα προβλήματα αλλά και την αντίδραση των κατοίκων που έκαναν καταγγελίες για ελλιπείς δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ένα ακόμα μέτωπο, εκτός από αυτό που κατέψε Ροβιές, Λίμνη και τις γύρω περιοχές, κατευθύνθηκε προς την Ιστιαία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να καταβάλλουν προσπάθειες έτσι ώστε να το ανακόψουν πριν περάσει από το Καντήλι. Μάλιστα, από νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, έκανε διαρκώς εκκλήσεις για περισσότερα εναέρια μέσα καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή...

Η Ελλάδα φλέγεται από 55 ενεργά μέτωπα

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στη χώρα, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, πλην όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει η μάχη.

«Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, μια και διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές παράλληλα αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλο το βράδυ δούλεψαν σκληρά οι δυνάμεις για να οριοθετήσουμε τα μέτωπα. Στην Εύβοια όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, ενισχυμένες, κάνουν προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Το μέτωπο στη Φωκίδα είναι σημαντικό, όπως και στις άλλες περιπτώσεις όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους όσοι επιχειρούν στα μέτωπα σε όλη τη χώρα, καθώς όπως τόνισε δίνουν νύχτα και μέρα τον καλύτερό τους εαυτό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Νέο μέτωπο στα ορεινά της Πάρνηθας