ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στη Νεμούτα - Νέο μεγάλο μέτωπο απειλεί σπίτια

Φωτιά στην Ηλεία
Φωτογραφεία αρχείου
InTime

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Οι φλόγες στη Νεμούτα έφτασαν στην είσοδο του χωριού. Αγωνιώδεις προσπάθειες να ανακοπεί το μέτωπο πριν κάψει τα σπίτια των κατοίκων, έγιναν ρίψεις από εναέρια μέσα.

Ένα ακόμα πύρινο μέτωπο απειλεί σπίτια στην Ηλεία. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεμούτας υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση, κοντά στην είσοδο του χωριού.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έχουν παραταχθεί ακριβώς πάνω από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η νέα ισχυρή φωτιά με στόχο να ανακόψουν την πορεία της προς τα σπίτια και τις περιουσίες.

Με αγροτικά μηχανήματα και ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν, έχουν σπεύσει έτσι ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη λαίλαπα που για ακόμα μια φορά έχει «θεριέψει» και πλησιάζει απειλητικά στον οικισμό.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα μέτωπο φαίνεται να έχει ξεσπάσει και στην απέναντι πλευρά από το χωριό Νεμούτα. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κατάσταση στο σημείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πρόκειται για μια περιοχή στην οποία εκτείνεται ένα πευκοδάσος, το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί με μια και μόνο σπίθα.

Για τον λόγο αυτό, όπως μεταδόθηκε, έγιναν ήδη και κάποιες ρίψεις από εναέρια μέσα. Ελπίδα όλων να συνεχιστούν, έτσι ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μέτωπο είναι διαφορετικό από αυτό που επίσης έχει πάρει διαστάσεις στο Βασιλάκι. Στη συγκεκριμένη εστία η φωτιά έχει ξεφύγει και πέρασε από την Ηλεία στην Αρκαδία, βάζοντας επίσης σε κίνδυνο περιουσίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Νύχτα κόλασης - Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές λεπτό προς λεπτό