ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα έξι «κόκκινα» νησιά που... φλερτάρουν με το lockdown

Κορονοϊός: Τα έξι «κόκκινα» νησιά που... φλερτάρουν με το lockdown
Στα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο 24ωρο 7 νέες εισαγωγές
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει εδώ και εβδομάδες τα «κόκκινα» νησιά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι... φλερτάρουν με το lockdown– Ποια είναι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα νησιά στα οποία αυξάνεται το ιικό φορτίο του κορονοϊού

Ακόμα ένα μίνι lockdown ζει από χθες η Κρήτη, με τα ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφονται στον νομό να καταρρίπτουν το ένα το άλλο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες (11/8), ο νομός Ηρακλείου κατέγραψε 275 νέες μολύνσεις και συνολικά η Κρήτη 554.

Η αύξηση στα κρούσματα αφορά κυρίως σε νησιά και συγκεκριμένα στα εξής: Μύκονος με 34 νέα κρούσματα, Πάρος 28, Νάξος 36, Ικαρία 13, Τήνος με 12 και Ρόδος με 121.

Στα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, που σημειώνει καθημερινά υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο 24ωρο 7 νέες εισαγωγές και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι συνολικά 31.

Η κατάσταση στη χώρα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 4.181 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό την Τρίτη (10.08), ενώ τη Δευτέρα είχαν επιβεβαιωθεί μόλις 2.595 κρούσματα σε όλη τη χώρα. Είναι προφανές πως ο αριθμός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει προχωρήσει και ο εμβολιασμός των πολιτών αλλά τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Η Αττική, όπως συμβαίνει πάντα, έχει τα θλιβερά πρωτεία καθώς συγκέντρωσε τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη περιφέρεια με 1.238. Αμέσως μετά την Αττική, η προσοχή όλων εστιάζεται στην Κρήτη. Εκεί υπάρχουν αρκετές περιφέρειες με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων ενώ στο νησί συνολικά εντοπίστηκαν 554 νέες μολύνσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τα Χανιά, και το Ηράκλειο τέθηκε σε καθεστώς lockdown μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα, η Θεσσαλονίκη καταγράφει επίσης ανοδική πορεία έχοντας 337 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η Αχαΐα με 167 νέες μολύνσεις.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Τρίτη 10 ΑυγούστουNewsbomb.gr

Προβληματισμός επικρατεί και για τα ευρήματα στις αναλύσεις των λυμάτων, αφού εντοπίστηκαν μεγάλες αυξήσεις του ιικού φορτίου.

Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος και Αττική καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις, δείχνοντας την τάση που υπάρχει σε ό,τι αφορά την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη