ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Ιωαννίδου: Η viral εθελόντρια περιγράφει τα πύρινα μέτωπα – Το οδοιπορικό στην Αττική

Κατερίνα Ιωαννίδου: Η viral εθελόντρια περιγράφει τα πύρινα μέτωπα – Το οδοιπορικό στην Αττική

Κατερίνα Ιωαννίδου: Η εθελόντρια που έχει γίνει μια από τις εικόνες θάρρους και προσφοράς απέναντι στις τελευταίες πυρκαγιές, με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook και μέσα από πολλές φωτογραφίες και βίντεο εξηγεί πώς έζησε τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Η εθελόντρια δασοπυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου, οι φωτογραφίες της οποίας την ώρα της μάχης με την φωτιά έγιναν viral, έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την ομάδα αφού οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν να βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή στα πύρινα μέτωπα.

Βέβαια, και πάλι θα επικεντρωθεί στην προσφορά προς τον άνθρωπο αφού είναι επαγγελματίας διασώστης, ενώ νωρίτερα την Τετάρτη (11.08) φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση το όνομά της να εμπλακεί σε κόμμα και παιχνίδια μικροπολιτικής.

Το ίδιο βράδυ, με μια μακροσκελή ανάρτηση που συνοδεύτηκε από δεκάδες φωτογραφίες και πολλά βίντεο, εξηγεί η ίδια το πώς έζησε τα πύρινα μέτωπα της Αττικής τα οποία ήταν και τα τελευταία στα οποία έδωσε τις «μάχες» της.

Όπως αναφέρει ξεκίνησε μαζί με άλλους τρεις εθελοντές με κατεύθυνση προς τη Βαρυμπόμπη, η ομάδα αυξήθηκε στην πορεία και έφτασε στα 10 άτομα και αρχικά στόχος ήταν να διασωθούν αρκετά ζωάκια, αφού υπήρχε και φορτηγό για να μεταφερθούν.

Η ομάδα της Κατερίνας Ιωαννίδου κατευθύνθηκε προς τον Αυλώνα, ωστόσο, η φωτιά από τις Αφίδνες τους κύκλωσε και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω οι περισσότεροι. Έμειναν στο μέτωπο τέσσερις, με δυο εξ αυτών, όπως η κ. Ιωαννίδου, να είναι δασοπυροσβέστες. Στη συνέχεια εξηγεί όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ και τις μάχες με τα πύρινα μέτωπα.

«Έπρεπε ένα μικρό, έστω, οδοιπορικό, για να καταλάβουν κάποιοι τι φρίκη αντιμετωπίσαμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κατερίνας Ιωαννίδου

Φωτογραφίες από το οδοιπορικό

Βίντεο από το οδοιπορικό

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο - Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία