ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μήλο - Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Πώς βυθίστηκε η θαλαμηγός

Ναυάγιο στη Μήλο - Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Πώς βυθίστηκε η θαλαμηγός
O καπετάνιος του Sea Jet 2 είπε ότι έφτασε στο σημείο όταν η θαλαμηγός ήταν ήδη ημιβυθισμένη.
twitter

Μήλος: Τι δήλωσε ο Μιχάλης Μακρής, ο καπετάνιος του sea jet 2 που διέσωσε τους 18 επιβαίνοντες της θαλαμηγού που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μήλου

Για την επιτυχή διάσωση των 18 επιβαινόντων της θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Μακρής, καπετάνιος του ταχύπλοου sea jet 2 που περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες.

Όπως αποκάλυψε ο καπετάνιος, έφτασε στο σημείο του ναυαγίου όταν η ύψους 30 μέτρων θαλαμηγός ήταν ήδη ημιβυθισμένη: «Η πλώρη του ήταν γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το υπόλοιπο σκάφος ήταν κάτω από το νερό», σημείωσε.

Ο κ. Μακρής δήλωσε πως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε για βοήθεια και όπως είπε αυτό είναι κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε Έλληνας ναυτικός: «Με το που μου δόθηκε το σήμα να φύγω, έφυγα σφαίρα να πάω στο σημείο, όπως θα έκανε ο κάθε συνάδελφος Έλληνας ναυτικός. Οι Έλληνες ναυτικοί το έχουμε όλοι αυτό».

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νικόλαος Κοκκάλας παρέθεσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικα με τους επιβαίνοντες της θαλαμηγού και την κατάσταση της υγείας τους.

Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε πως στην θαλαμηγό που είχε ως προορισμό τις Σπέτσες, επέβαιναν 11 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν 5 ανήλικα παιδιά, 3 κορίτσια και 2 αγόρια.

parianostypos.gr


Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού αποκάλυψε πως ένας εκ των επιβαινόντων τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική