ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Καταγγελίες των κατοίκων για ευθύνες του Δασαρχείου Ιστιαίας - «Αυτοί φταίνε»

Φωτιά στην Εύβοια
InTime

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, για ευθύνες του Δασαρχείου Ιστιαίας καθώς δεν επέτρεψε να μαζευτούν πεσμένα δένδρα και ξύλα από την κακοκαιρία «Μήδεια» με αποτέλεσμα να υπάρχει συσσωρευμένη καύσιμη ύλη και να καταστραφεί όλη η περιοχή από τις πυρκαγιές.

Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες έκαναν κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, όπως μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα κάτοικος στο χωριό Καστρί, ανέφερε πως το Δασαρχείο της Ιστιαίας όλο το διάστημα που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια», απαγόρευε στους πολίτες να περισυλλέξουν πεσμένα ξύλα και δένδρα από τις γύρω περιοχές, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις.

Όπως ανέφερε, η αιτία της καταστροφής ήταν η στάση του Δασαρχείου, καθώς υπήρξε πολλή καύσιμη ύλη στην περιοχή – η οποία θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί – με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει τεράστιες διαστάσεις και να φτάσει στο σημείο να μην ελέγχεται, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Οι ευθύνες είναι εκεί που είναι, αλλά ξεκινάνε από χαμηλά. Όταν έριξε χιόνι και έσπασαν όλες οι κορυφές και ξεκίνησε ο κόσμος να πάει να μαζέψει τα ξύλα, το δασαρχείο μας κυνήγησε και μας έκανε μηνύσεις. Οι ευθύνες ξεκινάνε από χαμηλά. Θα πρέπει εδώ στα χωριά μας να ενωθούμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Η δουλειά ξεκινάει από χαμηλά, όχι από ψηλά, να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

«Αν ευθύνεται κάποιος για τη φωτιά, είναι το δασαρχείο της Ιστιαίας. Αυτοί και κανένας άλλος. Αυτοί είναι υπεύθυνοι, αυτοί κάνουν κουμάντο. Αυτοί είναι η Αρχή του δάσους. Δεν είναι ούτε η πυροσβεστική, ούτε κανένας άλλος. Μπορούσαν να βρουν δέκα - είκοσι άτομα, να πουν καθίστε και καθαρίστε το και πάρτε μεροκάματο τα ξύλα. Και τίποτα να μην έδιναν, αφιλοκερδώς θα πηγαίναμε. Αλλά είναι τέτοιοι αλήτες, που όχι μόνο είναι εμπόδιο αλλά και αρχή της καταστροφής», πρόσθεσε.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική