Γ. Κουτρουμάνης: Οι αποφάσεις για το εφάπαξ από την επόμενη κυβέρνηση

Newsroom Newsroom

Γ. Κουτρουμάνης: Οι αποφάσεις για το εφάπαξ από την επόμενη κυβέρνηση

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί, ότι οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση. 

Ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA., δήλωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τις συνταξιοδοτήσεις και με βάση τις προβλέψεις η καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ, είναι περίπου δύο χρόνια.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις με τις τράπεζες για προαιρετικό συμψηφισμό δανείων με την καταβολή του εφάπαξ και επισήμανε ότι, εφόσον υπάρχει αντιστοιχία εισφορών δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ.

«Εφάπαξ της τάξης των 140-150 χιλιάδων ευρών προφανώς δεν αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές» δήλωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τα «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας, επισήμανε πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής η κατάσταση θα είναι χειρότερη από αυτή που ζούμε σήμερα, υποστήριξε ότι οι πρακτικές αυτές κόστισαν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία και δήλωσε ότι από τον επανέλεγχο των επιδομάτων συντάξεων και παροχών θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Η πορεία της χώρας το 2012 θα κρίνει μισθούς και συντάξεις, για τα επόμενα χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved