ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: «Ταβάνι» τα 4.500 κρούσματα – Κινδυνεύουν από τη Δέλτα οι ανεμβολίαστοι

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: «Ταβάνι» τα 4.500 κρούσματα – Κινδυνεύουν από τη Δέλτα οι ανεμβολίαστοι
Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι φαίνεται πως θα φτάσουμε τους 300.
INTIME

Σχολιάζοντας τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «το δικό μας το μοντέλο έδειχνε 3.500 κρούσματα για αυτή την εβδομάδα και σε αυτά τα επίπεδα είμαστε. Όσον αφορά την περίοδο μέχρι τέλη Αυγούστου το... ταβάνι δεν θα ξεπεράσει τα 4.500 κρούσματα»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του μοντέλου της Κρήτης που μελετά με την ομάδα του.

Σύμφωνα με όσα μας έκανε γνωστά τα κρούσματα κατά μέσο όρο θα κινηθούν στα 3.500, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα το «ταβάνι» θα είναι στα 4.500.

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι φαίνεται πως θα φτάσουμε τους 300 ενώ στα επίπεδα αυτά θα κινηθούν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα και τα εμβόλια ο καθηγητής ανέφερε, «έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Εμβολιασμένοι και προσέχοντας μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Μπορούμε τον χειμώνα να ζήσουμε κανονικά, χωρίς μάσκες με την προϋπόθεση να εμβολιαστούμε. Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα εμβόλια πιάνουν τη μετάλλαξη που πλέον έχει επικρατήσει κατά 90% στη χώρα μας», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει πολλά κρούσματα και στο Ηράκλειο εδώ και λίγες μέρες ισχύουν κάποια περιοριστικά μέτρα, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές με πιο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στις οποίες δεν έχει επιβληθεί lockdown. Αυτές σύμφωνα με τον ίδιο είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ίος, η Πάρος και η Νάξος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Φεύγουν κι οι τελευταίοι! Μέτρα για τις μετακινήσεις αλλά και τον κορονοϊό