ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Ο καπνός ταξίδεψε προς την Αθήνα με 60 χιλιόμετρα

Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Ο καπνός ταξίδεψε προς την Αθήνα με 60 χιλιόμετρα

Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Μέσα σε 40 λεπτά ο καπνός είχε φτάσει στο Σούνιο!

Με μεγάλη ταχύτητα ταξιδεύει ο καπνός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Νότια Εύβοια, λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο το Σάββατο 14/08.

Οι περιβαλλοντικοί δορυφόροι Suomi NPP και Aqua, χάρη στις ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν το στην περιοχή, κατέγραψαν εικόνες στις οποίες φαίνεται καθαρά η πορεία του καπνού. Τις εικόνες αυτές μελετήσαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Όπως προκύπτει, ο καπνός έφτασε μέσα σε 40 περίπου λεπτά από το ύψος των Πεταλιών Ευβοίας στο Σούνιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η απόσταση αυτή είναι περίπου 40 χιλιόμετρα, προκύπτει ότι ο καπνός παρασυρόμενος από το ισχυρό βόρειο ρεύμα στην περιοχή, κινήθηκε με μέση ταχύτητα 60 χλμ/ώρα περίπου.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εικόνες των δύο δορυφόρων όπου φαίνεται ο καπνός κατά τις δύο χρονικές στιγμές.

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο το Σάββατο 14/08 – Στα 111 km/h η ριπή του ανέμου στο Πόρτο Τήνου

Σημαντική ενίσχυση παρουσίασαν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά παράκτια τμήματα το Σάββατο 14/08, όπου οι ριπές των ανέμων σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν τα 100 km/h. Η μεγαλύτερη ριπή ανέμου καταγράφτηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στη θέση Πόρτο Τήνου με 111 km/h.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 14/08, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου το Σάββατο 14/08/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας - Οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας στη Χώρα μας