ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση του μίνι lockdown σε Ηράκλειο και Χανιά – Δείτε το ΦΕΚ

Παράταση του μίνι lockdown στα Χανιά
Παράταση έως τις 25 Αυγούστου για το μίνι lockdown στα Χανιά
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε παράταση του μίνι lockdown για Ηράκλειο και Χανιά προχώρησε η κυβέρνηση – Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 25 Αυγούστου

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την παράταση του μίνι lockdown σε Χανιά και Ηράκλειο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στις δύο περιοχές.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ τα περιοριστικά μέτρα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρι τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 25 Αυγούστου

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ για την παράταση των μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο

Σημειώνεται ότι για τα Χανιά είναι η δεύτερη φορά που παρατείνεται η ισχύς των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μέχρι τις 6 τα ξημερώματα και σίγαση της μουσικής για όλο το 24ωρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά ήταν η μια από τις δύο περιοχές στην επικράτεια - η άλλη ήταν τα Ιωάννινα - στα οποία καταγράφηκε αύξηση (103%) του ιικού φορτίου στα λύματα που παρακολουθούνται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων.

Στην έκθεση του ΕΟΔΥ για χθες, Τρίτη, στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 222 κρούσματα και στα Χανιά 142 επιβεβαιώνοντας την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των δύο περιοχών της Κρήτης την οποία φαίνεται να ακολουθεί και το Ρέθυμνο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την επιβολή και εκεί περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τα δύο βασικά μέτρα του μίνι lockdown

  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας: Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης: Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση εμβολίου το Φθινόπωρο: Για ποιους «κλείδωσε» - Πόσες μέρες θα μεσολαβούν από τη 2η δόση