ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin - Ηχητικό ντοκουμέντο

Φωτιά στα Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin
Φωτιά στα Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin
Φωτογραφία αρχείου Wikipedia

Μια παρ’ ολίγον τραγωδία με το Ilyushin και ένα ελικόπτερο που συμμετείχαν στην κατάσβεση στο μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια ήρθε στο φως με ένα ηχητικό ντοκουμέντο.

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως το MEGA το οποίο αποκαλύπτει την παρ' ολίγον τραγωδία που πήγε να διαδραματιστεί στον αέρα.

Στο ηχητικό απόσπασμα από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Βίλια, ακούγεται αξιωματικός του συντονιστικού ελικοπτέρου, ο οποίος εξηγεί ότι το Ilyushin Ιl-76 επιχείρησε, απροειδοποίητα, κοντά στα άλλα εναέρια μέσα.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω, μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης», ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο ο Αξιωματικός ελικόπτερου συντονισμού.

«Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή», καταλήγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση εμβολίου το Φθινόπωρο: Για ποιους «κλείδωσε» - Πόσες μέρες θα μεσολαβούν από τη 2η δόση