ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα για «φρένο» σε ανεμβολίαστους και διασπορά - Τι αλλάζει από Σεπτέμβρη

Κορονοϊός: Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα
Θα αφορούν το μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνικής αλλά και οικονομικής ζωής για τους ανεμβολίαστους
Intime News

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η «πειθώ» για τους ανεμβολίαστους δεν θα είναι και ο μοναδικός παράγοντας που θα καθορίζει τα νέα μέτρα καθώς η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να μπει φρένο στην διασπορά.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενόψει όπως όλα δείχνουν ενός «θερμού» φθινοπώρου, αναφορικά με το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού. Στόχος της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα είναι να «πειστούν» όσοι δεν έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμα υψηλό καθώς η εμβολιαστική κάλυψη έκανε «κοιλιά» μέσα στο καλοκαίρι.

Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, θα αφορούν το μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνικής αλλά και οικονομικής ζωής για τους ανεμβολίαστους. Πάντως, η «πειθώ» για τους ανεμβολίαστους δεν θα είναι και ο μοναδικός παράγοντας που θα καθορίζει τα νέα μέτρα καθώς η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να μπει φρένο στην διασπορά ώστε μέσα στον χειμώνα να μην δοκιμαστεί το σύστημα Υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η διασκέδαση θα είναι «προνόμιο» των εμβολιασμένων καθώς οι κλειστοί χώροι για εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, σινεμά θα είναι διαθέσιμοι μόνο για αυτούς, ενώ «παραθυράκι» υπάρχει για ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Στην εκπαίδευση, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια θα υπάρξουν κανόνες που θα δυσκολέψουν τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα εργαστηριακά τεστ δύο φορές την εβδομάδα για να μπουν στο αμφιθέατρο, οι φοιτητές για να παρακολουθήσουν μάθημα θα πρέπει να είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν υποβληθεί σε τεστ, το οποίο, θα πληρώνεται από το κράτος αντίθετα με ό,τι θα ισχύει για τους καθηγητές. Ομοίως οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν δυο self test την εβδομάδα το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος.

Με δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα θα προσέρχονται στην εργασία τους και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους ενώ και για αυτή την κατηγορία τα έξοδα για το τεστ θα βαρύνουν τους υπόχρεους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πολλές πιθανότητες επιστροφής στην καθημερινότητά μας έχουν και οι μάσκες παντού.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήριζαν «πολύ ισχυρή» την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου της μάσκας παντού, ενώ επιβεβαίωναν και τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων, η ατόμων που δεν έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα εισέρχεται το κοινό σε γήπεδα ενώ όπως έγινε γνωστό χθες από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων και αυτοί θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών

Καθηγητές ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν είτε την Τρίτη 24/8 είτε την Πέμπτη 26/8 με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτέμβρη μαζί με το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις