ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Γιατί η θάλασσα σε Σωτηρίτσα και Βελίκα «άλλαξε χρώμα» και από μπλε έγινε... καφέ

Λάρισα Βελίκα θάλασσα καφέ
larissanet

Λάρισα: Η μεγάλης έντασης βροχή είχε ως αποτέλεσμα όλος ο όγκος του νερού να μετακινήσει χώμα και φερτά υλικά στη θάλασσα, με συνέπεια η θάλασσα να αποκτήσει καφέ απόχρωση.

Μια διαφορετική εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι λουόμενοι, χθες Παρασκευή, των περιοχών της Σωτηρίτσας και της Βελίκας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας), καθώς η θάλασσα «άλλαξε χρώμα» και από μπλέ… έγινε καφέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας larissanet, αυτό συνέβη διότι έβρεξε με μεγάλη ένταση για λίγα λεπτά της ώρας και τα ρέματα φούσκωσαν ξαφνικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλος αυτός ο όγκος του νερού, να μετακινήσει χώμα και φερτά υλικά στη θάλασσα. Έτσι, σε συνδυασμό με τα κύματα ανακατεύτηκαν και από μπλε, η θάλασσα έγινε καφέ.

Η θάλασσα έγινε καφέ, από μπλε

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ένα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής είναι κι αυτό διότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή η κεντρική οδική αρτηρία, δηλαδή η παραλιακή οδός, κλείνει διότι το νερό έχει μεγάλη ορμή και όγκο.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι επικίνδυνο ακόμα και για μεγάλα οχήματα που θέλουν να περάσουν από τα σημεία ενώ όπως αναφέρεται στο larissanet, είναι απαγορευτικό για τους πεζούς.

Πάντως, αυτό το διάστημα εξελίσσονται έργα στο ρέμα Πουρί και αναμένεται η παράδοση της νέας γέφυρας που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή όταν σημειώνονται κακοκαιρίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η 4η δόση στους δικαιούχους