Καπραβέλος: Χειρότερο το φετινό καλοκαίρι από το περσινό- Οι ανεμβολίαστοι είναι εστία υπερμετάδοσης

Τι δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα».
Στιγμιότυπο από την Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας
Στιγμιότυπο από την Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
1'

«Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ χειρότερο από το περσινό», όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην χώρα, τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως σημείωσε, η πανδημία έχει αλλάξει εικόνα, έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη.

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει λόγω της διασποράς και δεν αφήνει ούτε τους εμβολιασμένους ούτε τους ανεμβολίαστους. Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη λόγω του στελέχους το οποίο έχει γίνει πιο επικίνδυνο», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που είναι πολύ ανησυχητικό και έχουμε ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος, χωρίς να έχουμε χτίσει ένα τείχος ανοσίας».

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως «τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν χθες, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, είναι επιβεβλημένα και πρέπει να αυστηροποιήσουμε ακόμα περισσότερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μάσκες παντού και οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους με αυστηρούς περιορισμούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Το μοντέλο, η κοκαΐνη, το κινητό και οι... vip πελάτες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή