ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Μεσαρά: Απολογούνται βασικός κατηγορούμενος και συνεργός - Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Δολοφονία Μεσαρά
Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγούνται ξανά οι δυο κατηγορούμενοι
InTime

Έγκλημα στη Μεσαρά: Ο 27χρονος, καθ’ ομολογία δράστης, μαζί με τον 30χρονο ομοεθνή του, απολογούνται στις 13:00 για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου στο Πετροκεφάλι. Φυγαδεύτηκαν την Τετάρτη για να μην τους λιντσάρουν οι συγγενείς.

Αναβρασμός στο Ηράκλειο καθώς ο 27χρονος Ρουμάνος και ο 30χρονος συμπατριώτης του θα βρεθούν εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο, στις 13:00 το μεσημέρι, έτσι ώστε να απολογηθούν για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς.

Οι δυο τους βρέθηκαν εκεί και την Τετάρτη, όπου υπήρξε μεγάλη ένταση και λίγο έλειψε να τους λιντσάρουν οι συγγενείς του θύματος. Αμφότεροι πήραν προθεσμία για την απολογία τους, ενώ αναμενόταν να οριστούν και δικηγόροι για τους κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του 27χρονου δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία αλλά και για ψευδή κατάθεση. Θυμίζουμε πως αρχικά, το βράδυ του εγκλήματος, είχε προσπαθήσει να στρέψει αλλού τις έρευνες της αστυνομίας κάνοντας λόγο για οικονομικές διαφορές του θύματος με άλλον επιχειρηματία της περιοχής. Ο ισχυρισμός αυτός κατέρρευσε από το άλλοθι του δεύτερου, με τον 27χρονο να ομολογεί.

Σε βάρος του 30χρονου, φερόμενου ως συνεργού, έχει ασκηθεί δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν διέθετε σχετική άδεια.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν ακόμα το φονικό όπλο. Παρά το γεγονός ότι ο 27χρονος υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε την καραμπίνα μετά τη δολοφονία του 39χρονου, εκεί δεν υπήρχε απολύτως τίποτα και οι έρευνες συνεχίζονται.

Θρήνος και οργή έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Σκηνές απόλυτου χάους επικράτησαν την Τετάρτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι συγγενείς του δολοφονημένου 39χρονου στη Μεσαρά, περίμεναν τη μεταγωγή του 27χρονου Ρουμάνου και του 30χρονου συνεργού του, έχοντας άγριες διαθέσεις.

Όταν οι δυο κατηγορούμενοι έφτασαν, υπό τη συνοδεία πολύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ξέσπασαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας «φονιά» και προσπαθώντας να λιντσάρουν κυρίως τον 27χρονο καθ’ ομολογία δράστη.

Η μητέρα του θύματος, μάλιστα, δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε. Τόσο η ίδια, όσο και η σύζυγος του 39χρονου ήταν οι δυο πιο τραγικές φιγούρες με το ανήλικο παιδί του θύματος να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ σύμφωνα με τη μητέρα του. «Έκανα πάντα το σταυρό μου να είναι καλά και σε μια στιγμή με ειδοποιούν…», μπόρεσε να ψελλίσει η μητέρα του 39χρονου που δολοφονήθηκε στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς.

Η σύζυγός του από την πλευρά της ζητούσε να μάθει το γιατί ο 27χρονος δολοφόνησε τον σύζυγό της, λέγοντας πως «του φερόταν με τον καλύτερο τρόπο». Μάλιστα, ανέφερε και τις δραματικές στιγμές της βραδιάς της δολοφονίας λέγοντας «πέντε λεπτά πριν είχα μιλήσει στο τηλέφωνο και τον ρώτησα μήπως θέλαμε ντεπόν. Με πήρε τηλέφωνο το παιδί και μου λέει ‘μαμά έλα, σκοτώσανε τον μπαμπά’. Βρήκα το παιδί μου σε κατάσταση αμόκ…».

Σοκάρει η απολογία του 27χρονου

Με το στόμα ανοικτό έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας του 27χρονου Ρουμάνου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του 39χρονου στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς. Ο καθ’ ομολογία δράστης ισχυρίστηκε πως το θύμα τον είχε αναγκάσει, με τη χρήση βίας, να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν επιχειρηματία για να μπορεί στη συνέχεια να τον εκβιάζει (τον επιχειρηματία) και να του αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Όπως ανέφερε στην απολογία του ο 27χρονος, το θύμα έπαιρνε μεγάλα χρηματικά ποσά από τον επιχειρηματία, τον οποίο φέρεται – όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Zarpanews.gr – να έχει κατονομάσει πλήρως στις αρχές. Μάλιστα, μεταφέρει και με λεπτομέρειες τις συνευρέσεις τους, τις οποίες ισχυρίζεται ο ίδιος πως είχε σχεδιάσει το θύμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.