ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι δέκα… υποψήφιες περιοχές για μίνι lockdown - Έρχονται μέτρα για να μην χαθεί ο έλεγχος

Νάξος
Νάξος
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Αυτές είναι οι δέκα περιοχές που... φλερτάρουν με το μίνι lockdown.

Προ των πυλών βρίσκεται το τέταρτο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχώς να αυξάνονται.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στις «κόκκινες» περιοχές και παίρνουν γρήγορες αποφάσεις με σκοπό να μην χαθεί ο... έλεγχος. Τις τελευταίες ημέρες προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα για τις περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας έχει ξεπεράσει το 4%, το οποίο αποτελεί και το όριο συναγερμού.

To βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με άλλες περιοχές τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η θετικότητα στη Νάξο αγγίζει το 7,70, στην Ικαρία το 6,90, στην Άνδρο το 5,36, στην Ηλεία το 6,51 ενώ στο 4,73 φτάνει στη Μύκονο.

Προ των πυλών το μίνι lockdown: Οι περιοχές που έχουν θετικότητα άνω του 4%

  • Νάξος 7,70%
  • Ικαρία 6,90%
  • Ηλεία 6,51%
  • Άνδρος 5,36%
  • Καβάλα 4,89%
  • Μεσσηνία 4,80%
  • Ιθάκη 4,78%
  • Μύκονος 4,73%
  • Θεσπρωτία 4,42%
  • Νησιά Αργοσαρωνικού 4,19%
  • Κάλυμνος 4,12%

Το ποσοστό θετικότητας στην πλειονότητα των περιοχών αυτών υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο της επικράτειας, ο οποίος αυτής την εβδομάδα μειώθηκε στο 3,51% (από 3,64%).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε δεν απέκλεισε τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και τη Μεσσηνία. «Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων», εξήγησε και σημείωσε ότι η οικονομία θα είναι ανοιχτή.

Το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα - Με δεδομένα από 16 Αυγούστου 2021 έως 22 Αυγούστου 2021 (2021-W33)

Ποσοστό θετικότητας ανά ISO WEEK με βάση το σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων COVID-19

Ποσοστό θετικότητας ανά ISO WEEK με βάση το σύνολο των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων COVID-19

Την εβδομάδα 16 Αυγούστου 2021 - 22 Αυγούστου 2021 (2021-W33) οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.827, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.262. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.45.

Σύνολο εισαγωγών νέων ασθενών, εξιτηρίων και θανάτων από ISO WEEK 36 έως ISO WEEK 33

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον Σεπτέμβριο - «Έρχεται με άγριες διαθέσεις»