ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων: Τα μέτρα προστασίας - Τι θα ισχύει για τις μάσκες

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων: Τα μέτρα προστασίας - Τι θα ισχύει για τις μάσκες
ΙΝΤΙΜΕ

Επιστροφή των μαθητών στα θρανία, καθώς ανοίγουν στις 13 Σεπτέμβρη τα σχολεία. Τι θα ισχύει με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού φέτος, τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας και τα τεστ.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτέμβρη, με μέτρα προστασίας και υποχρεωτικά τεστ, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία συνεδριάζει η υποεπιτροπή ειδικών του Υπουργείου Υγείας, ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια οι όροι για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, με στόχο την προστασία των ίδιων και των καθηγητών και την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, φέτος δεν θα κλείνει μία ολόκληρη τάξη, εάν εντοπιστεί ένα κρούσμα. Μένει να αποφασιστεί πότε και υπό ποιες συνθήκες, δηλαδή με πόσα κρούσματα, θα συμβαίνει αυτό.

Τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας

Γρίφος παραμένει το τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας, με κάποια μέλη να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και στους ανοιχτούς χώρους και άλλα, ότι δεν χρειάζεται, ειδικά για τους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, για τη μάσκα στα σχολεία προτάθηκε να είναι υποχρεωτική η χρήση της τόσο στις σχολικές αίθουσες όσο και στα φοιτητικά αμφιθέατρα σε εφαρμογή της γενικότερης οδηγίας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Όσον αφορά τα πρωτόκολλα σχετικά με το κλείσιμο ή όχι σχολικών τάξεων ή μονάδων σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού η οριστικοποίησή τους αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ με το ίδιο κόστος και τρόπο όπως η άνω κατηγορία ενώ σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές και φοιτητές ισχύει υποχρέωση διεξαγωγής δύο σελφ τεστ την εβδομάδα που δίνονται δωρεάν από το κράτος ενώ για τους φοιτητές ισχύει υποχρέωση δύο ραπιντ τεστ την εβδομάδα που θα κάνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με κόστος 10 ευρώ.

Εμβολιασμένη η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών - Διαφωνία ως προς την υποχρεωτικότητα

Εμβολιασμένο το 85% των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θεόδωρο Τσούχλο.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.

«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει», σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών – καθηγητών και στη χρήση των rapid tests παρότι ως τον Μάη γινόταν χρήση των self test.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα σελφ τεστ. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, να ελέγχεται το 100%», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Πήγαν για διάρρηξη ιστιοπλοϊκού αλλά έπεσαν επάνω σε... ΟΥΚά