ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία - Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν

Παγώνη υποχρεωτικότητα νοσοκομεία εμβολιασμός υγειονομικοί
Η κυρία Παγώνη απηύθυνε έκκληση προς τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν
INTIME

Η κυρία Παγώνη χαρακτήρισε ως τεταμένη την ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολη ημέρα η σημερινή και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στα νοσοκομεία καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά, να πάρουν τα εξιτήρια τους.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως «με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς διαθέτουν με λιγότερο γιατρούς και νοσηλευτές». Πρόσθεσε δε ότι με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, «το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%».

Στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση «πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν». Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους.

«Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας