Ρεπορτάζ Newsbomb:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούμπεν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας

Ρούμπεν Σεμέδο

Η αυριανή απολογία ενώπιον της 21ης ανακρίτριας θα κρίνει την τύχη του 27χρονου Ρούμπεν Σεμέδο, που κατηγορείται μαζί με έναν 40χρονο Νιγηριανό για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, κατά την έξοδό του χθες από το κτίριο 9 της Ευελπίδων, έμοιαζε σίγουρος για την απόδειξη της αθωότητας του την Πέμπτη, όπου θα κληθεί να απολογηθεί.

«Είμαι αθώος. Θα το δείτε όλοι. Αν δεν ήμουν παίκτης ποδοσφαίρου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά. Όλα γίνονται για τα λεφτά» φώναξε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, που λίγο νωρίτερα είχε πέσει στα γόνατα αντικρίζοντας τη μητέρα του, η οποία είχε μόλις φτάσει από την Πορτογαλία.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η βεβαιότητα του κατηγορουμένου για βιασμό μιας 17χρονης κοπέλας, πηγάζει από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Το χαρτί έφτασε στα χέρια του λίγα λεπτά πριν το αίτημα για νέα προθεσμία και η ίδια πηγή αναφέρει ότι στην κατακλείδα της έκθεσης αναφέρεται: «Διαπιστώθηκαν παλαιές ρήξεις παρθενικού υμένα χωρίς να υπάρχουν πρόσφατες κακώσεις. Δεν υπάρχουν πρόσφατες εκχυμώσεις».

Ειδικότερα, στα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής αναφέρεται ότι: «οι ρήξεις που διαπιστώθηκαν στον παρθενικό υμένα είναι παλαιές, δηλαδή έχουν προκληθεί σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο και πράγματι η ανήλικη μας επιβεβαίωσε ότι είχε σεξουαλικές συναινετικές επαφές προ του αναφερόμενου συμβάντος. Δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις στα γεννητικά όργανα ή στον πρωκτό».

Σχετικά με το υπόλοιπο σώμα, αναφέρεται ότι οι δυο εκχυμώσεις στο αριστερό άνω άκρο και στον κορμό «έχουν προκληθεί είτε μετά από πλήξη των περιοχών με θλων όργανο είτε από πρόσκρουση αυτών σε σκληρή ανένδοτη επιφάνεια, ενώ η εκδορά έχει προκληθεί από μικρό αιχμηρό όργανο ή αιχμηρή προεξοχή θλώντος οργάνου. Οι εν λόγω κακώσεις, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί κατά τον αναφερόμενο χρόνο του συμβάντος, όπως αυτός προκύπτει από το έγγραφο της καταγγέλλουσας αρχής».

Την ίδια στιγμή, από την ψυχιατρική έκθεση προκύπτει ότι η 17χρονη κοπέλα, που καταγγέλει ότι βιάστηκε από τους δύο άνδρες, είναι μια «συγκροτημένη προσωπικότητα». Ωστόσο, η ανακρίτρια, αν και θα μπορούσε να αρκεστεί στις προανακριτικές καταθέσεις, τόσο της 17χρονης όσο και της 16χρονης που βρέθηκε εκείνη τη νύχτα στο σπίτι του ποδοσφαιριστή, έχει ζητήσει να καταθέσουν ενώπιον της παρουσία ψυχολόγου, όπως ορίζει ο νόμος.

Η κατάθεση της 16χρονης που θα ρίξει κι άλλο «φως» στην υπόθεση

«Κλειδί» θεωρείται και η κατάθεση της 16χρονης κοπέλας που βρέθηκε στο ίδιο σπίτι με την 17χρονη και βρέθηκε συναινετικά με τον ποδοσφαιριστή. «Η 17χρονη ήρθε στο δωμάτιο που ήμουν με τον Σεμέδο και είπε ότι ο 40χρονος την βίασε. «Δεν ήθελα», του το είπα» περιέγραψε η 16χρονη ότι της είπε η καταγγέλουσα σχετικά με το βιασμό από τον Νιγηριανό.

«Έπειτα από κάποιες ώρες που ξύπνησα και δε βρήκα κανένα, άρχισα να χτυπάω την πόρτα και δεν άνοιγε κανείς. Μου φώναξε από μέσα η 17χρονη «παράτα με». Μετά άνοιξε την πόρτα και μου είπε ότι την βίασε και ο Σεμέδο και δεν ήθελε ούτε με αυτόν» φέρεται να είπε στις Αρχές.

Η κατάθεση της καταγγέλλουσας και το «χακάρισμα» της μάνας

Η ταραγμένη όψη της 17χρονης θορύβησε τη μητέρα της, από την πίεση κι ένα μικρό «κόλπο» της οποίας, ξετυλίχθηκε η υπόθεση.

«Την είδα στεναχωρημένη και της είπα ότι της έχω χακάρει το κινητό και ξέρω τι έγινε, για να μου ανοιχτεί και να πει τι την απασχολεί. Εκείνη το πίστεψε και μου εξομολογήθηκε τι συνέβη» φέρεται να κατέθεσε η μητέρα της 17χρονης.

Μάλιστα, το ίδιο είπε στους αστυνομικούς και το θύμα στην κατάθεση του. «Δεν ήθελα να το πω στη μητέρα μου, αλλά μου είπε ότι μου χάκαρε το Instagram και ότι ξέρει» φέρεται να κατέθεσε η 17χρονη, η οποία στη συνέχεια εξιστόρησε όσα συνέβησαν.

«Με ξύπνησε ο 2ος κατηγορούμενος (Νιγηριανός) και άρχισε να με ενοχλεί. «Όχι, όχι, όχι άσε με» του φώναξα εγώ, αλλά εκείνος με βίασε κανονικά. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα. Κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα του δωματίου ο Σεμέδο και μας είδε κι έφυγε. Μετά εγώ έβαλα τα κλάματα και ήρθε ο Σεμεδο και μου είπε «you wanted»» φέρεται να είπε η 17χρονη στην κατάθεσή της αναφερόμενη στο βιασμό της από τον Νιγηριανό. Μάλιστα, όπως τόνισε, είπε πολλές φορές «no,no,no» και στον Ρούμπεν Σεμεδο, τον οποίο καταγγέλει πως τη βίασε αμέσως μετά. «Ο Σεμεδο μου έδωσε ένα αρκουδάκι της κόρης του και μου είπε «ηρέμησε, δεν έγινε τίποτα. (…) Κλείδωσε την πόρτα κι έκανε το ίδιο πράγμα. Η 16χρονη ήταν απ’ έξω άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει, δηλαδή το έκανα ξεκάθαρο και στους δυο ότι δε θέλω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας