ΕΛΛΑΔΑ

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: «Φάμπρικα» είχε στήσει η υπάλληλος στο Κ.Υ. Παλαμά - «Αγνοούνται» τα φιαλίδια

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: «Φάμπρικα» είχε στήσει η υπάλληλος στο Κ.Υ. Παλαμά - «Αγνοούνται» τα φιαλίδια

Σάλο στην κοινωνία και προβληματισμό στις Αρχές προκαλεί η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας - Πώς δρούσε η υπάλληλος καταφέρνοντας να μην γίνει για καιρό αντιληπτή - Είχε συνεργό; Τι απέγιναν τα πολύτιμα μπουκαλάκια με τις δόσεις εμβολίου; «Βόμβα» του υπουργού Υγείας

«Κραδασμούς» στο Σύστημα Υγείας και στο πρόγραμμα εμβολιασμών προκαλεί η αποκάλυψη του σκανδάλου με τα εικονικά πιστοποιητικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως έρχεται ειδικός νόμος για τα τους «μαϊμού» εμβολιασμούς.

Όπως έγινε γνωστό, υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί ενώ ουσιαστικά δεν είχαν περάσει καν από την πόλη του Παλαμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες που ήθελαν να εξασαφαλίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει πως πιθανόν ο αριθμός αυτός των ψεύτικων εμβολιασμένων να είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Συναγερμός στο υπουργείο Υγείας

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας, δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση, καθώς έχει παραβιαστεί επανειλημμένα το σύστημα που δέχεται τα στοιχεία των εμβολιασμών, ενώ «αγνοούνται» και τα φιαλίδια με το εμβόλιο.

Αυτός είναι και ο λόγος της άμεσης αντίδρασης του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί πώς η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά βρέθηκε να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δίνει δεκάδες πιστοποιητικά σε ανεμβολίαστους.

Επίσης, εξετάζεται αν η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συνεργό και αν είχε δημιουργήσει «φάμπρικα» με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού βγάζοντας χρήματα από αρνητές του εμβολίου που ήθελαν να πάρουν το «χαρτί» χωρίς να τους αγγίξει η βελόνα.

Ερωτηματικό επίσης παραμένει το πού πήγαν τα πολύτιμα φιαλίδια με το εμβόλιο, τα οποία περίσσευαν εξαιτίας της παράνομης αυτής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταμέτρηση δεν βρέθηκαν παραπάνω εμβόλια, όπως θα έπρεπε. Επομένως, πού πήγαν τα εμβόλια; Τα έχουν κρύψει κάπου ή μήπως έχουν καταλήξει στα σκουπίδια; Σε αυτό, αλλά και σε πολλά άλλα ερωτήματα καλείται να απαντήσει τόσο η υπάλληλος, όσο και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Η τοπική κοινωνία στον Παλαμά Καρδίτσας είναι θορυβημένη από την υπόθεση, με τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους της θεσσαλικής πόλης να καταθέσουν στην Αστυνομία οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία γνωρίζουν για τη δράση της υπάλληλου ή ακόμα και των γιατρών και των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας.

Το ζήτημα όμως ξεπερνάει τα όρια του Παλαμά και της Θεσσαλίας, μιας και η υπάλληλος είχε μοιράσει δεκάδες πιστοποιητικά στη βόρεια Ελλάδα, ειδικά σε άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να βρουν αυτούς που πήραν τα παράνομα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, απομακρύοντας παράλληλα από τη θέση της την υπάλληλο, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα