ΕΛΛΑΔΑ

Τα δάκρυα του Νίκου Χαρδαλιά: «Λύγισε» αποχαιρετώντας την Πολιτική Προστασία

Τα δάκρυα του Νίκου Χαρδαλιά: «Λύγισε» αποχαιρετώντας την Πολιτική Προστασία

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Αποχωρώντας αφήνω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Μιας καρδιάς που θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. υπουργέ ότι ποτέ δε λύγισε, ποτέ δεν κιότεψε, ποτέ δεν τρόμαξε μπροστά σε φλόγες πρωτόγνωρης κρίσης μοναδικούς κινδύνους, απειλές και ξενύχτια», είπε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, εμφανώς συγκινημένος.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων στη θητεία του, λέγοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαχητές εδώ μέσα αλλά και εκεί έξω», ενώ απευθυνόμενος στον νέο υπουργό του είπε πως θα είναι δίπλα του ως «ενεργός πολίτης, ως εθελοντής».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης αναγνώρισε το έργο του προκατόχου του, αναφέροντας πως όταν τον γνώρισε στις μεγάλες φωτιές της Εύβοιας το 2019, είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα ήθελε έναν τέτοιο άνθρωπο στις Βρυξέλλες.
Ο νέος υπουργός επισήμανε ότι η κληρονομιά που άφησε πίσω ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα συνεχιστεί. «Θα επεκταθούν οι αρμοδιότητες σε επίπεδο πρόληψης, προετοιμασίας και ετοιμότητας πέρα από το ‘αμυντικό’ σύστημα της πυρόσβεσης».

Πέρα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, στις αρμοδιότητές του μεταφέρονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ενώ από το υπουργείο Υποδομών παίρνει την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση κοκαΐνης: Θρίλερ με το 28χρονο μοντέλο – «Εγώ μετέφερα τα ναρκωτικά», λέει ο σύντροφός της

Επίθεση με βιτριόλι: «Αντιδρά» το σώμα της Ιωάννας όσο πλησιάζει η δίκη, λέει η γιατρός της (vid)

Κρούσματα σήμερα: 2.132 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 32 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 378 οι διασωληνωμένοι