ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε τρεις Αλβανούς για κλοπές και διαρρήξεις στη Χίο

«Χειροπέδες» σε τρεις Αλβανούς για κλοπές και διαρρήξεις στη Χίο

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν χθες το απόγευμα, στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, τρεις Αλβανοί (εκ των οποίων δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 26, 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:

1. Πρωινές ώρες της 22/03/2012 μπήκαν, παραβιάζοντας παράθυρο με σιδηρολοστό, σε οικία 39χρονου, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και 130 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 5000 ευρώ.

2. Πρωινές ώρες της 22/03/2012, μπήκαν, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, σε οικία 42χρονου, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 4000 ευρώ.

3. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, μπήκαν και πάλι με την ίδια μέθοδο, σε οικία 46χρονης, στη περιοχή των Χαλκειών Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 26χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: το σύνολο των παραπάνω κοσμημάτων, 300 ευρώ, μια ζυγαριά ακριβείας και ένας σιδηρολοστός, ένα κατσαβίδι και ένα πακέτο γάντια μιας χρήσεως, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά μέσα.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπών.

Επίσης, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε, σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ και των 1200 LEK Αλβανίας.

Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι τρεις αλλοδαποί δράστες ενέχονται στη διάπραξη 63 διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.