ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα: Ο Έλληνας φωτογράφος μιλάει για την εικόνα που έγινε viral παγκοσμίως

Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα: Ο Έλληνας φωτογράφος μιλάει για την εικόνα που έγινε viral παγκοσμίως

Παγκόσμιο viral έγινε μια φωτογραφία του Νικόλα Σαμαρά, που αποτυπώνει έναν ιππόκαμπο να σέρνει με την ουρά του, στον βυθό της θάλασσας, μια μάσκα προστασίας.

Πόσα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει μία φωτογραφία; Ένας ιππόκαμπος στον βυθό της θάλασσας με μπλεγμένη στην ουρά του μια μάσκα προστασίας.

Τo συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατάφερε να απαθανατίσει ο Έλληνας φωτογράφος, Νικόλας Σαμαράς στο Στρατώνι Χαλκιδικής τον περασμένο Αύγουστο.

«Είχε αρχίσει λίγο ο κόσμος να βγαίνει έξω σε παραλίες, θάλασσες και τέτοια, οπότε αυτό από ό,τι είδα μετά είχε σαν αποτέλεσμα οι μάσκες να έχουν μια τεράστια διασπορά σε μέρη που δε θα έπρεπε να έχουν, γιατί πολύ απλά ο κόσμος τις πετούσε ανεξέλεγκτα, δεν τις τοποθετούσε εκεί που έπρεπε να τις τοποθετήσει και κατέληξαν να βρίσκονται και μέσα στη θάλασσα», λέει ο φωτογράφος στο mega.

Μάσκες καταλήγουν στον… βυθό

«Εγώ βλέπω όλο και συχνότερα μάσκες δυστυχώς, Όσο καταδύομαι όλο και συχνότερα είτε και μέσα στη θάλασσα είτε στη παραλία».

Το μαγευτικό κλικ του Νικόλα έγινε παγκόσμιο viral και επελέγη ανάμεσα σε 3.500 φωτογραφίες στα βραβεία Ocean Photography Awards.

«O διαγωνισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο».

Εικόνες μαγευτικές που εντυπωσιάζουν αλλά και προβληματίζουν. O Νικόλας Σαμαράς ασχολείται αποκλειστικά με την υποβρύχια φωτογραφία, έχει διακριθεί δεκάδες φορές σε διαγωνισμούς και φωτογραφίες τραβηγμένες σε θάλασσες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Pfizer: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου

Η Ιωάννα δεν είναι θέμα, είναι σύμβολο!

Θάνατος 5χρονου από ροτβάιλερ στην Κοζάνη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των σκυλιών