ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έτσι λειτουργεί η μάσκα που φοράει μετά την επίθεση με βιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου Μάσκα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κέρδισε τον θαυμασμό όλων με το σθένος της κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα
INTIME

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κέρδισε τον θαυμασμό όλων με το σθένος της κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Το πρόσωπο της ημέρας έγινε χθες, Τετάρτη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020 και έκτοτε έχει αλλάξει ριζικά η ζωή της με πολλαπλά χειρουργεία και μια ειδική μάσκα που φοράει τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Η Ιωάννα επέδειξε τρομερό σθένος εμφανιζόμενη με ψηλά στο κεφάλι στο δικαστήριο προκειμένου να αντιμετωπίσει την γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι με την κατηγορούμενη, πάντως, να είναι απούσα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση τόσο του θύματός της όσο και των δικηγόρων υπεράσπισης.

Η παρουσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, πάντως, προκάλεσε την ανησυχία της γιατρού που την παρακολουθεί, της διευθύντριας του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρίας Καλοφώνου, η οποία επισήμανε την επίδραση που έχει το μεγάλο αυτό στρες «πάνω στην υγεία της (σ.σ. της Ιωάννας), στο σώμα της, στο δέρμα της και δεν ξέρουμε και πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό που ζει».

Η κυρία Καλόφωνου εξήγησε και πώς λειτουργεί η ειδική μάσκα που είναι υποχρεωμένη να φοράει η Ιωάννα για πάρα πολλές ώρες την ημέρα λέγοντας ότι αποτελεί μέρος της θεραπείας της.

«Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές» είπε η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο MEGA.

«Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της» συμπλήρωσε η ίδια εξηγώντας ότι λίγα σημεία στο σώμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι ανέπαφα από το βιτριόλι που δέχθηκε. «Έχει καεί πέρα από το πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια. Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καλοφώνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η δύναμη ψυχής «κόντρα» στην απουσία της κατηγορουμένης- Το παρασκήνιο της δίκης

Συνεπιμέλεια: Σε ισχύ από σήμερα ο νέος νόμος - Το «στοίχημα» και το αίτημα για κοινή γονική μέριμνα

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία