ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ξεσπά η μητέρα του 5χρονου που σκοτώθηκε από ροτβάιλερ - «Καμία απόφαση δεν τον φέρνει πίσω»

Ροτβάιλερ επίθεση Κοζάνη
Ελπίζω η ψυχή του παιδιού μου να ηρεμήσει τώρα λέει η μητέρα του 5χρονου που δέχθηκε φονική επίθεση από ροτβάιλερ στην Κοζάνη
PIXABAY

Ελπίζω η ψυχή του παιδιού μου να ηρεμήσει τώρα λέει η μητέρα του 5χρονου που δέχθηκε φονική επίθεση από ροτβάιλερ στην Κοζάνη

Για τον πόνο της από τον θάνατο του παιδιού της από επίθεση ροτβάιλερ στην Κοζάνη αλλά και για την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους εξέφρασε η μητέρα του 5χρονου Στάθη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

«Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει και να γυρίσει πίσω το Στάθη μου. Όμως, με ανακούφιση είδαμε τους αποκλειστικά υπαιτίους για το χαμό του παιδιού μας να καταδικάζονται με την ανώτερη ποινή και με όρους που είναι πραγματικά αντίστοιχοι της στάσης τους, από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα», είπε η χαροκαμένη μητέρα στον ΑΝΤ1

«Επί έξι μέρες που κράτησε το δικαστήριο, ζούσα τις στιγμές που πέρασα εκείνη τη μέρα που ο Στάθης έφυγε από κοντά μας. Ελπίζω τώρα η ψυχή του παιδιού μου να ηρεμήσει» πρόσθεσε συγκινημένη η Αγάπη Λιουμπόβ, η μητέρα του 5χρονου Στάθη.

Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος της οικογένειας του μικρού Στάθη, Ζήσης Βρίκος, εξήγησε ότι «το δικαστήριο όχι απλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά αποφάσισε να τιμωρήσει με την μέγιστη από το νόμο προβλεπόμενη ποινή, δηλαδή τα 5 έτη».

Οργή για την απόφαση

Το νομικό πλαίσιο, πάντως, βάσει του οποίου οι δικαστές πήραν την απόφαση να τιμωρηθούν οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν και προκάλεσαν τον θάνατο του 5χρονου Στάθη ανήμερα Κυριακή του Πάσχα το 2016 προκαλεί οργή καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ οι κατηγορούμενοι «καθάρισαν» με 36.500 ευρώ για τον χαμό ενός μικρού παιδιού.

Σε μια απόφαση που ουσιαστικά γίνεται συνώνυμη της ατιμωρησίας για συμπεριφορές ιδιοκτητών σκύλων που με τη στάση τους μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, τον ιδιοκτήτη των ροντβάιλερ και τη σύζυγό του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 χρόνια στον καθένα, η οποία είναι εξαγοράσιμη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής προς 20€ την ημέρα έκαστος.

Παράλληλα στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε θυμίζοντας «χάδι» ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 για κάθε έναν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη, μάλιστα, ενώ η εισαγγελέας στην αγόρευση-καταπέλτη, μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων στην αγόρευσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά… Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και δύο την ευθύνη. Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του κυρίου Δουλγεράκη, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας άρα ευθύνεστε εσείς!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι