ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θετικά τα νέα για τον 6χρονο Φώτη - Αύριο θα κριθεί η αποσωλήνωσή του

Πάτρα: Θετικά τα νέα για τον 6χρονο Φώτη - Αύριο θα κριθεί η αποσωλήνωσή του
Η στιγμή που το καρτ τραυματίζει τον 6χρονο.

Τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων περιμένουν οι γιατροί του 6χρονου Φώτη, που χτυπήθηκε από καρτ στο κέντρο της Πάτρας την Κυριακή, με βάση τα οποία θα κρίνουν αν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία αποσωλήνωσής του.

Για δεύτερο 24ωρο οι γιατροί του 6χρονου «μαχητή», ο οποίος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, βρίσκονται στο πλευρό του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι θεράποντες ιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων για να αποφασίσουν πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του μικρού Φώτη.

Σήμερα τα μηνύματα από το νευρολογικό έλεγχο ήταν θετικά και οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. «Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά» ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, κ. Δημήτρης Μπάκος στο thebest.gr. Μιλώντας λίγο αργότερα στο Mega, o κ. Μπάκος τόνισε πως πρέπει να είμαστε όλοι αισιόδοξοι για τον μικρό, «το μεσημέρι ο μικρός Φώτης υποβλήθηκε σε έναν έλεγχο νευρολογικού και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Το πότε ακριβώς θα αποσωληνωθεί ο μικρός θα γίνει γνωστό αύριο γύρω στις 10:00 όταν θα γίνει η μαγνητική εξέταση», εξήγησε.

«Σήμερα τα αποτελέσματα είναι πιο ενθαρρυντικά. Έχουν περάσει 48 ώρες και το παιδί είναι σταθεροποιημένο», πρόσθεσε.

Σοκαρισμένη παραμένει η οικογένεια του μικρού Φώτη

Στο πλευρό του μικρού Φώτη, που χτύπησε στο κεφάλι όταν όχημα έφυγε από την πίστα και κατέληξε στους θεατές, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς και ο παππούς του. Όλοι προσεύχονται κάθε στιγμή για μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών και για να τελειώσει μέσα στις επόμενες μέρες η πιο δύσκολη περιπέτεια της ζωής τους. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση από το μεσημέρι της Κυριακής παραμένει και ο οδηγός του επίμαχου καρτ. Αγωνιά και εκείνος για τον 6χρονο Φώτη και έχει πάντα στο μυαλό του τις σκηνές που έζησε.

Αυτό που προκύπτει από τις έρευνες είναι ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το pick, ούτε καν οι δεσμεύσεις των διοργανωτών που υπόσχονταν σε αντίθεση με τα όσα έγιναν, ότι η απόσταση ασφαλείας των θεατών από τις πλαστικές μπαριέρες θα ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο. Για να μην χάνεται ο χρόνος οι μπαριέρες δεν είχαν ούτε άμμο ούτε νερό. Κάτι που όπως φαίνεται έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο σοβαρότατο ατύχημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Πάτρα: Έκλεβαν τον γιατρό την ώρα που έσωζε τον 6χρονο Φώτη

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές