ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Μάχη» με τις φλόγες σε εργοστάσιο ξυλείας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο
Μεγάλη πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/9), στις 02:30, σε εργοστάσιο ξυλείας που βρίσκεται επί της οδού Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο Αττικής
In Τime (αρχείου)

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μεγάλη πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/9), στις 02:30, σε εργοστάσιο ξυλείας που βρίσκεται επί της οδού Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ανεξελέγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ξυλείας στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του εργοστασίου που κατασκευάζει ξύλινες παλέτες και έχει επεκταθεί και στις εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη, λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου.

Εκτός από το να σβήσει τη φωτιά η πυροσβεστική προσπαθεί παράλληλα να εμποδίσει την επέκταση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού και χρωμάτων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην επιχείρηση που φλέγεται. Η επιχείρηση πάντως είναι δύσκολη καθώς λόγω των εύφλεκτων υλικών οι φλόγες συνεχώς δυναμώνουν.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το ότι δεν φυσάει και πώς δεν υπάρχει πιθανότητα επέκτασης της πυρκαγιάς και στα όμορα κτίρια, τα οποία καταβρέχονται. Σημειώνεται ότι η τροχαία έκοψε την πρόσβαση προς το σημείο της εστίας, σε περίμετρο περίπου ενός χιλιομέτρου.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα που γρήγορα όμως αυξήθηκαν σε αριθμό καθώς πλέον επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.

Λόγω της καύσιμης ύλης, πυκνοί καπνοί έχουν τυλίξει τις περιοχές της δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική για τους κατοίκους.

Κοκκίνισε ο ουρανος από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Να σημειωθεί ότι λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής