ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικός σταθμός Βάρκιζα: Σε κατάσταση σοκ η 2χρονη- «Κλασική περίπτωση έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο»

Το σημείο όπου βρέθηκε κλειδωμένο το 2χρονο κοριτσάκι
Το σημείο όπου βρέθηκε κλειδωμένο το 2χρονο κοριτσάκι

Να συνέλθει προσπαθεί η οικογένεια της μικρής Αννούλας, μετά το απίστευτο περιστατικό στη Βάρκιζα. Η μικρή έμεινε για 4 ώρες κλειδωμένη στο σχολικό, πριν την εντοπίσουν περαστικοί και ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 2χρονη Αννούλα, που παρέμεινε για 4 ώρες κλειδωμένη και ξεχασμένη σε σχολικό λεωφορείο, ενώ αναστατωμένοι είναι και οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό με τη μικρούλα, στη Βάρκιζα.

Η μητέρα της Αννούλας, μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε πως η οικογένειά της προσπαθεί να ηρεμήσει, μετά το απαράδεκτο περιστατικό. «Η κόρη μου βρίσκεται σε σοκ», είπε η κυρία Ιωάννα Καρβέλα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο οδηγός σχολικού λεωφορείου του παιδικού σταθμού παρέλαβε τα παιδιά για να τα μεταφέρει στον παιδικό σταθμό.

Όταν ο οδηγός μαζί με την συνοδό έφτασαν στον παιδικό αποβιβάστηκαν όλα, πλην της 2χρονης.

Ο οδηγός κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, όπου στάθμευσε το λεωφορείο, χωρίς να καταλάβει ότι το κοριτσάκι βρισκόταν στο εσωτερικό. Κλείδωσε το όχημα και έφυγε.

Ώρες αργότερα, περίπου στις 12 το μεσημέρι περαστικοί εντόπισαν το παιδάκι να κλαίει μέσα στο κλειδωμένο όχημα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ο παιδικός σταθμός, όπου πήγαινε η 2χρονηNewsbomb.gr

Ακολούθησε έρευνα των Αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε 5 συλλήψεις, του οδηγού του σχολικού, της συνοδού, της παιδαγωγού, της ιδιοκτήτριας του ιδιωτικού παιδικού σταθμού και της διευθύντριας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στο τμήμα Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλασική περίπτωση έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του της Αννούλας, σημείωσε, πως κατά σύμπτωση βρέθηκε το παιδί από μια κοπέλα που άκουσε το κλάμα του, μέσα από το σχολικό το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη Βούλα, μακριά από τον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το παιδί.

Ο κ. Σοφός υπογράμμισε ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση έκθεσης ανηλίκου. Συμπλήρωσε δε πως όλα όσα έγιναν είναι και πέρα από τον κανονισμό του σχολείου, αφού για παράδειγμα το σχολικό αφού μετέφερε τα παιδία στο σχολείο θα έπρεπε να παραμείνει στο πάρκινγκ του σχολείου κι όχι να το πάρει ο οδηγός για να πάει στο σπίτι του.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο της οικογένειας, το παιδάκι μετά το περιστατικό βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Δεν μπορεί να κοιμηθεί καθώς είναι ολοφάνερα σοκαρισμένο. Βλέποντας το σου έρχεται να κλάψεις», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τόσο εξοργιστικό περιστατικό.

Κάτι παρόμοιο συνέβη στην Παλλήνη το 2019, όταν είχαν ξεχάσει έναν 3χρονο παιδάκι πάλι σε σχολικό λεωφορείο.

Στις αρχές του 2020 οι δύο συνοδοί και ο οδηγός του λεωφορείου καταδικάστηκαν για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Μάχη» με τις φλόγες σε εργοστάσιο ξυλείας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής